пʼятниця, 05 квітня 2019 05:46

Юристи їдуть сантехніками в Польщу

В Україні 20% випускників навчаються в закладах професійної освіти. У Чехії, Австрії, Хорватії та Фінляндії цей показник сягає 70%. У Європі в середньому — 40%.

Середня професійна освіта в Україні майже знищена. Проф­техучилища теж. У нас у країні є явище — працюючий ­жебрак. Зарплату людям важкої праці сплачують на рівні прожиткового мінімуму. Так не може бути. Потрібно змінити ставлення до робітника. Більшість соціальних потрясінь стається, бо популісти звертаються до працівників, як до люмпенів (верстви населення, що опинилися на "дні" суспільства й нездатні до самостійного організованого руху, хоча висувають завищені соціальні вимоги й претензії. — ГПУ). Вони говорять, що бідняцтво — це їхня доля. Але це не так. Коли держава вирощує з працівників середній клас, це приводить до зміцнення країни.

Потрібно переорієнтувати всю державну філософію зі споживацтва на виробництво. Держава має вкладати в робітників, щоб не втратити молодь. Наші випускники з дипломами юристів, економістів їдуть працювати сантехніками в Польщу. Щоб це змінити, потрібно підвищувати повагу до професії. В Україну мають зайти підприємства, де висока додана вартість. Ми постійно носимось із тим, що наша країна аграрна. Але вартість одного "Айфона" вища, ніж кількох тонн пшениці. Щоб мати сільське господарство, країна повинна його дотувати. Звідки? Тільки з продукції високої доданої вартості.

У нас з'являється олігарх, який вироб­ляє курятину чи яйця, має гроші, і все — він монополіст. Маємо кілька великих виробників цукерок на всю країну. У Європі маленькі фабрики працюють у кожному містечку. Розвиток малого і середнього бізнесу — це питання держави.

Кожен із нас у цьому зацікавлений. Так перетворимо Україну з пострадянської в сучасну європейську. Тоді все почне розвиватися. Інакше Україна стане країною третього світу.

Зараз ви читаєте новину «Юристи їдуть сантехніками в Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути