понеділок, 23 липня 2007 16:01

Українці можуть розчаруватися в демократії

 

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, 55 років, не вважає за проблему те, що майже чверть населення України хотіли б мати авторитарний режим.

— Особливо якщо згадати, що держава перебуває в стані хаосу, — пояснює соціолог. — Але треба розуміти, що ймовірність підтримки населенням авторитарного лідера в нас існує. Проте її нейтралізує поділ України на дві частини. І в цьому негативному, здавалося б, моменті, наше щастя.

Кожна з цих частин, пояснює Ірина Бекешкіна, може мати тільки "свого" лідера, якого інша частина ніколи не підтримає. Зараз головними кандидатами на роль таких лідерів є Віктор Янукович з одного боку та Юлія Тимошенко — з боку іншого.

— Хоча більшість українців воліють жити в демократичній країні, ця ж більшість вважає, що принципи та механізми демократії в нас не працюють, — каже Ірина Бекешкіна. — І це досить загрозлива тенденція. Адже якщо вона зміцнюватиметься, то цілком можливе розчарування в демократії в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть розчаруватися в демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути