середа, 22 грудня 2010 03:15

Росіян побільшало в Криму через пожежі, спеку й політику

Кількість іноземних туристів у Криму цього року зросла з 25 до 32%. Частка громадян України — 68%, заявляють у Міністерстві курортів і туризму півострова. Торік українці становили 75% відпочивальників у Криму.

— Основна маса іноземців — росіяни, — каже виконавчий секретар Всеукраїнської асоціації туроператорів 61-річний Олег Пікерський. — Цього року їх приїзду сприяли пожежі в Москві. У кого не було візи й грошей на інші курорти, їхали у звичний їм Крим. Позитивним фактором стала тепла погода. Адже ще в середині листопада було 22 градуси тепла.

Далося взнаки поліпшення політичних відносин між керівництвом країн. Росіяни — народ, серйозно зав'язаний на політиці. Якщо в їхній пресі пишуть, що в Криму на москалів чекають націоналісти із сокирами, вони туди не їдуть.

Російські туроператори в один голос кажуть, що 2010 рік для них не був кризовий. Їхні туристи багато їздили в різних напрямках, не лише до Криму. В Україні криза ще триває. Тому наші співвітчизники менше відвідували півострів.

Проблема, що курортний сезон триває в Криму три-чотири місяці. Раніше вона вирішувалася профсоюзними заїздами в зимовий час. Тепер місцеві хочуть за сезон "зрубати" якомога більше грошей. Людей селять у "курятниках", за нормальне житло гнуть скажені ціни. Кримчани не звикли добре обслуговувати гостей. Недавно російський олігарх Олександр Лебедєв побудував у Криму 5-зірковий готель. Скаржився, що не може підібрати нормальний персонал. І ніякий шикарний вигляд на море не компенсує хамство, бруд і погану їжу.

Зараз ви читаєте новину «Росіян побільшало в Криму через пожежі, спеку й політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути