вівторок, 08 листопада 2011 05:30

Слід обмежити рекламу шкідливих харчів

Слід обмежити рекламу шкідливих харчів

Якісні харчі не завжди бувають корисними. Про це каже Ігор Каневський, координатор Центру споживчого контролю "Чек":

— Нещодавно звернув увагу на етикетку популярного в країні газованого напою, що його позиціонують як корисний для дітей. До складу продукту входить ортофосфорна кислота. Відомо, що цю кислоту використовують для відмивання іржі. Не дуже хотілося б, аби наші діти вживали цей напій.

Центр споживчого контролю "Чек" разом із кулінарним проектом "Їмо зі смаком" провів експеримент: закупив кілька видів чіпсів, кукурудзяних снеків і сухариків, які цілком відповідають харчовим стандартам.

— На кафедрі ветеринарної експертизи Національного університету біоресурсів купили 14 лабораторних щурів, — розповідає керівник проекту "Їмо зі смаком" Світлана Наумова. — Половину із них упродовж місяця годували звичайним кормом, а решта їла лише чіпси й сухарики. Потім виявилося, що у другої половини щурів знижений імунітет, є порушення роботи печінки, розвинулися кон'юнктивіт, запалення легенів. Звичайно, більшість батьків не дозволяють дітям чіпсів. Однак це не зупиняє школярів, які купують їх у кіосках біля шкіл.

У світі діють обмеження на рекламування шкідливих харчів, особливо орієнтованих на дітей до 12 років. Експерти вважають, Україні варто запозичити цей досвід.

Зараз ви читаєте новину «Слід обмежити рекламу шкідливих харчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути