пʼятниця, 19 квітня 2019 07:11

На зустріч до Коломойського літають і політики, і бізнесмени

Зеленський не анонсує кадрових призначень у випадку перемоги на виборах. Та деякі імена у пресі згадують дедалі частіше. Вони пов'язані з олігархом Ігорем Коломойським. Його наближеність до Зеленського вже власне ніхто й не приховує.

За розслідуванням програми "Бігус інфо", існує тіньовий виборчий штаб Зеленського. Його очолює адвокат Коломойського Андрій Богдан. Журналісти програми "Схеми" встановили, що цей юрист таємно зустрічався із головою Конституційного суду Станіславом Шевчуком. А самого Богдана у ЗМІ називають головним претендентом на посаду глави Адміністрації президента.

Річ у тім, що, за законом "Про очищення влади", Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі — до жовтня 2024-го. Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича. А Конституційний суд якраз вирішує долю цього закону і може визнати люстрацію неконституційною.

За даними "Схем", Андрій Богдан щонайменше п'ять разів із січня 2019 року літав із Києва до Тель-Авіва, де зараз живе Коломойський. Та з'ясувалося, на зустріч до олігарха літає не тільки він, а й ціла низка українських чиновників, політиків і бізнесменів. Журналісти фіксували на камеру гостей офісу Коломойського в передмісті Тель-Авіву.

Кілька разів у квітні з бізнесменом зустрічався генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко. На цьому каналі показують проекти студії "Квартал 95" і серіал "Слуга народу", де грає Володимир Зеленський. Регулярним відвідувачем офісу є співвласник студії "Квартал 95" Тімур Міндіч. Зеленський приїжджав здавати аналізи машиною, зареєстрованою на Міндіча.

Ще один гість — народний депутат Сергій Льовочкін, який очолював адміністрацію Януковича і вважається наближеним до олігарха Дмитра Фірташа. Він соратник Юрія Бойка й Віктора Медведчука по партії "Опозиційна платформа — За життя". Щоправда Льовочкін відвідував Коломойського ще в лютому, на його день народження.

Серед гостей Коломойського були й посадовці часів Януковича. Зокрема, екс-міністр Едуард Ставицький, який залишив Україну після Революції гідності й отримав ізраїльське громадянство. У березні 2014 року під час обшуків у приміщеннях Ставицького знайшли 40 кг золота. Також до ізраїльського міста приїжджав мер Харкова Геннадій Кернес.

Журналісти "Схем" поспілкувалися і з самим Ігорем Коломойським. В інтерв'ю він заявив, що у випадку перемоги Володимира Зеленського на виборах він повернеться в Україну:

— Ну звичайно. Я збирався повернутися ще між першим і другим туром. Але у зв'язку з тим, що така гостра політична боротьба, я вирішив не нервувати нікого, — каже він.

Ігор Коломойський спочатку перебрався у Швейцарію, а потім у Ізраїль. Його звинувачують у виведенні за кордон грошей вкладників Приватбанку, після чого держава змушена була його націо­налізувати. Розслідування проти нього розпочало й американське ФБР, за інформацією ЗМІ.

У випадку перемоги Зеленського Коломойський справді зможе повернутися в Україну й розширити свою сферу впливу. Адже влада в державі належатиме, фактично, йому.

Зараз ви читаєте новину «На зустріч до Коломойського літають і політики, і бізнесмени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути