вівторок, 25 жовтня 2011 05:30

Легко тільки отримати кредит

 

Україна посіла 152-е місце серед 183 країн за легкістю ведення бізнесу у рейтингу Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації. За рік ми втратили сім позицій.

— Цей рейтинг є досить об'єктивним, бо складається не за опитуванням, а за тим, скільки треба витратити часу і грошей для проведення діяльності, наприклад, на будівництво складу чи початку імпортних операцій, — каже економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, 34 роки. — Тому індекси ґрунтуються виключно на законодавстві щодо бізнесу, яке діє в країні. За останній рік воно практично не змінилося, якщо не рахувати прийняття Податкового кодексу. Але країни, що йшли за нами, покращили законодавство. Тобто у нас не умови ведення бізнесу погіршилися, просто ми топчемося на місці, доки інші йдуть уперед.

Україна поліпшила законодавство із врегулювання комерційних спорів і збільшення ефективності виконання умов контрактів. Спростила систему оподаткування завдяки перегляду податкового законодавства, зниженню ставок податку на прибуток, а також уніфікації відрахувань на соціальне забезпечення. Зміни в закони про банкрутство і виконань судових рішень надали більше гарантій для кредиторів. Україна також скасувала вимогу для отримання дозволу на придбання нової корпоративної печатки, спростивши процедуру відкриття підприємства. Водночас дещо ускладнилася процедура міжнародної торгівлі через введення додаткових перевірок під час митного оформлення.

Легко у нас тільки отримати кредит. Бо це зав'язано на приватний бізнес. Усе інше — на державні підприємства й установи. А держава занадто зарегулювала бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Легко тільки отримати кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути