вівторок, 16 липня 2019 06:30

Кремлівська норма стає і українською

Спочатку суспільство привчають вважати щось неприйнятне "одним із можливих варіантів", а зрештою — "новою нормою".

Екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов повертається в Україну, погрожуючи нам помстою. Йому дають посаду в університеті імені Тараса Шевченка. Студенти бунтують, контракт розривають. Ми так радіємо, що Портнов не стоятиме на професорській кафедрі, що вже й забули: недавно він боявся стояти на українській землі. Тепер те, що зухвало ходить поруч, стало новою "нормою".

Проросійський політик Віктор Медведчук скупив три телеканали, які охоплюють понад половину ауди­торії України. Більшість громадян щодня отримують пор­цію кремлівської пропаганди. Ми ж тішимось, що зірвали телеміст із Москвою.

Ми змусили Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію кількох одіозних утікачів із команди Януковича. Успішна реєстрація двох партій, які стоять на позиції знищення України та відверто працюють на РФ, стала нашою "нормою".

Ми програли бій за проспект Григоренка у Харкові. Апелюємо рішення суду щодо проспектів Бандери та Шухевича в Києві. Сама необхідність відстоювати ці імена у суді — це нова "норма", яку вчора неможливо було уявити.

Нову московську "норму" просувають шаленими темпами по всіх напрямках у нашому суспільстві. Кінцева мета — повне зрівняння з тим, що вважають нормальним у Росії.

Єдиний наш шанс — перейти від оборони до наступу, від реагування до дій на випередження. Добробати по всій країні — це страшний сон? "Київська хунта" — кліше московської пропаганди, а в реальній Україні все винятково демократично і процедурно? Все так. Тільки це було раніше, поки діяли компроміси та домовленості, які тепер розлетілися в друзки.

Євген ДИКИЙ, біолог, ветеран російсько-української війни

Зараз ви читаєте новину «Кремлівська норма стає і українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути