Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 17:00

Хто стане прем"єр-міністром?

Незважаючи на те, що БЮТ і НУ-НС мають у парламенті 228 голосів і спроможні створити більшість, інтрига триває. Це стосується й того, хто очолить уряд: Юлія Тимошенко, Віктор Янукович чи Юрій Єхануров у разі виникнення широкої коаліції... То хто ж стане прем"єр-міністром?




Михайло Погребинський, 60 років, директор Київського інституту конфліктології та  політичних досліджень:

— Імовірність створення демократичної коаліції — 75 відсотків. Інші варіанти схожі на глухий кут і не можуть бути реалізовані. Хоча багатьом цього хочеться. Та президент не має іншого виходу, як іти й переконувати своїх депутатів. Якщо ні, то Юлія Тимошенко всім влаштує веселе життя: перейде в жорстку опозицію, виставить Віктора Ющенка зрадником. Це поставить хрест на його подальшій кар"єрі.




Ксенія Ляпіна, 44 роки,

народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона":

— Я не втрачаю надії на те, що "помаранчева" коаліція відбудеться. У широку коаліцію не піду за жодних обставин. Так само зроблять не менше 60 депутатів із нашої фракції. Хто стане прем"єром — залежатиме від розвитку подій. При створенні демократичної більшості уряд очолить Юлія Тимошенко. За інших варіантів виконувачем обов"язків прем"єра буде Віктор Янукович. Третього варіанта виборці нам не дали.




Мирослав Попович, 76 років,

директор Інституту філософії Національної академії наук:

— Легше відповісти на запитання, чи впаде на Землю якийсь метеорит. Бо ймовірність цього хоча б можна вирахувати. Наша ж політика робиться під килимом. А там темно, і нам нічого не видно. Тож можуть бути різні варіанти коаліції, або взагалі без неї. Тоді до наступних виборів буде виконувачем обов"язків прем"єра, а в парламенті існуватиме ситуативна більшість. Але якщо "помаранчеві" не об"єднаються, це перекреслить їхнє політичне майбутнє.




Олена Лукаш, 30 років,

народний депутат від Партії регіонів:

— Ще з 2005 року "помаранчеві" знаходять якісь причини, щоб не об"єднатися. Арифметично ця більшість могла б відбутися, а практично — ні. Скоро ми побачимо судоми так званої демократичної коаліції. Громадяни мають зрозуміти різницю між арифметикою і політикою, голосувати не серцем, а розумом. А чи буде широка коаліція — побачимо. Прем"єром залишиться Віктор Янукович. Інших варіантів Партія регіонів не розглядає.




Лесь Подерв"янський, 54 роки,

письменник:

— Мені глибоко на це наплювати. Ніяка коаліція мене не цікавить. Я не є Кассандрою, щоб пророкувати, хто очолить уряд. Мені особисто все одно — що Тимошенко, що Янукович. Бо нічого хорошого наші люди від цих панів не діждуться. Треба перестати зважати на політиків і кожному займатися своїм.

Зараз ви читаєте новину «Хто стане прем"єр-міністром?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути