вівторок, 16 грудня 2008 15:02

Для виходу з кризи слід розвивати малий і середній бізнес

 

Президент аналітичного центру "Академія" Олександра Кужель, 54 роки, зауважує, що упродовж останніх років багатьом галузям вітчизняної економіки — металургії, автомобілебудуванню тощо — давали значні пільги. Але власники підприємств не модернізовували виробництва, лише отримували надприбутки.

Тож криза має підштовхнути до структурних реформ в українській економіці. Насамперед — збільшити вагу малого й середнього бізнесу.

— Але для цього потрібні політична воля й державна підтримка, — наголошує Олександра Кужель.

На її думку, слід призначити віце-прем"єра з антикризових заходів, якому підпорядкувати всіх міністрів. Він і повинен зайнятися структурними реформами. А державні кошти треба спрямувати на будівництво доріг і доступного житла, розвиток інфраструктури. Слід запровадити мікрокредити для малого бізнесу. Це дасть швидкий ефект для розвитку підприємництва і зайнятості населення.

— Якщо ж бюджетні кошти використовуватимуть лише на допомогу з безробіття, то це нічого не дасть, — каже експерт. — Люди їх проїдять і знову будуть невдоволені.

Зараз ви читаєте новину «Для виходу з кризи слід розвивати малий і середній бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути