четвер, 09 вересня 2010 02:33

Чи знайдеться "запорожець" для Януковича

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Росії — чергова фантасмагорія. Прем"єр-міністр Володимир Путін відклав усі справи і поїхав накручувати кілометри на колеса автомобіля вітчизняного виробництва "Лада Калина".

Їде глава уряду нескінченними дорогами Сибіру і Далекого Сходу. Завертає у населені пункти, де на нього чекає перелякане місцеве начальство. У стилі партійного керівництва часів СРСР сварить несумлінних чиновників, роздає вказівки і прямує далі. Людина бачить у телевізорі самотнього водія за кермом, який вирішив проінспектувати державу. Але насправді за "Ладою Калиною" тягнеться цілий обоз респектабельних авто із помічниками, радниками, політологами і журналістами. Їх на екрані не видно.

Для кожної критично мислячої людини зрозуміло: у Росії неофіційно розпочалася президентська кампанія. Путін відбув два терміни підряд. І доки країною править вірний ставленик, пересиджує у кріслі керівника уряду. Але настав час повертатися.

Економічна криза, яка боляче вкусила російського обивателя, наклалася на суцільне хамство міліціонерів, на сваволю чиновників і корупцію в судах. І не лише від слабосилих політичних опонентів лунають голоси про відставку Путіна — простий народ час від часу вимагає того самого. Аби повернути прихильність електорату, "кремлівські баскетболісти" знайшли новий спосіб окозамилювання. Поїздки автодорогами чи інсценізоване копання картоплі — новий виток напрацьованого способу попіаритися. Президент і прем"єр щодня з"являються у телевізорі і розповідають міністрам та іншим чиновникам, як треба правильно керувати. Ті глибокодумно кивають головами і йдуть виконувати отримані вказівки. Ретельно відрежисовану картинку-локшину на вуха люди споживають охоче.

Президент і прем"єр щодня з"являються у телевізорі

Український президент також почав наслідувати своїх "старших братів", на яких хоче бути схожим. Янукович ряботить у телевізорі, роздаючи вказівки прем"єру Азарову і компанії. Тепер слід очікувати наступного кроку в копіюванні російської пропаганди. Не виключено, що Янукович теж пересяде у вітчизняний автомобіль і помчить вітчизняними дорогами. Правда, чи знайдуть для нього "запорожець"? Утім, зважаючи на його особливу любов до Росії, може і сусідську "Ладу Калину" рекламувати.

Зараз ви читаєте новину «Чи знайдеться "запорожець" для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути