Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 09:48

Бізнес боїться української непевності

 

За рік Україна піднялася на сім позицій у світовому рейтингу конкурентоспроможності, що укладає організація Світовий економічний форум.

Експерти оцінюють якість національних економік за 110-ма показниками. Основні з них — інституції, інфраструктура, макроекономічне середовище, охорона здоров'я, система освіти, ефективність товарних і фондових ринків, рівень технологічного розвитку. Минулорічне 89-те місце в рейтингу було результатом діяльності уряду Юлії Тимошенко. Нинішня позиція є оцінкою роботи уряду Миколи Азарова.

— В останні роки розрахунку індексу конкурентоздатності ми тупцюємо на місці. Якщо подивитися на бали, що набирає наша держава, то 4,1 недалеко втекло від 3,9, — коментує старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" 49-річний Володимир Дубровський. — Такий незначний позитивний зсув викликаний певною стабілізацією економіки. Але загальний висновок: світ рухається вперед, ми стоїмо.

Економіст Міжнародного центру перспективних досліджень 35-річний Олександр Жолудь додає, що Україна повернулася на позиції 2009-го:

— Головний недолік — бракує здорового економічного простору, бо нема верховенства закону в країні. Бізнес боїться української непевності, тому не ризикує.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес боїться української непевності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути