середа, 04 липня 2007 18:12

Ахметов публічно відмежувався від Ющенка

Учора відбулася зустріч президента України Віктора Ющенка з представниками великого українського бізнесу. Але на неї не прийшов найбагатший український олігарх, один з лідерів Партії регіонів Ринат Ахметов.

Напередодні його прес-служба публічно пояснила: "...Знаючи заздалегідь про свій надзвичайно щільний робочий графік на початку липня, пан Ахметов попередив президента про те, що не зможе бути присутнім на цій зустрічі".

— Ахметов хотів, щоб його відмова прийти на зустріч до Ющенка пролунала публічно, — коментує політолог Михайло Басараб, 30 років. — Це зроблено свідомо і пов"язано з наближенням передвиборної кампанії. Відмова повинна продемонструвати відсутність якихось особливо близьких стосунків між Ахметовим та Ющенком.

На своїй недавній прес-конференції президент дуже позитивно висловився про роль Рината Ахметова у подоланні політичної кризи.

— Цій людині належали позиції важливі і корисні, — сказав тоді Віктор Ющенко.

— Ахметов розуміє, що неочікувано позитивні публічні висловлювання на його адресу з вуст Ющенка можуть створити певні непорозуміння в середовищі Партії регіонів, — продовжує Михайло Басараб. — І що його присутність на зустрічі з президентом може погано вплинути на стосунки з Януковичем. Це Ахметову невигідно. Попри те, що він цінує свої особливі взаємини з президентом, на даному етапі для Ахметова пріоритетом є перемога на виборах Партії регіонів і збереження його впливового статусу в ній.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов публічно відмежувався від Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути