четвер, 30 липня 2020 11:49

Через залежність діти забувають свої імена

Через залежність діти забувають свої імена
Психологиня Ірина Нечепуренко радить зацікавлювати дітей читанням книг. Фото: Ірина МАМРИГА

Віртуальна реальність поглинає всю увагу, заповнює пам'ять. Доходить навіть до того, що дитина забуває своє ім'я, як звати батьків.


"Перебуваючи у світі соціальних мереж, втрачається відчуття реальності. Підлітки придумують свій віртуальний образ, соціальний статус, але в реальному житті їм важко спілкуватись між собою. Виникають проблеми комунікації. Також існує чимало небезпечних комп'ютерних ігор таких як "Синій кит", "Тихий дон", "Розбуди мене о 4.20", котрі провокують дітей до суїциду. Коли я працювала в національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", ми викликали кібер-поліцію, щоб роз'яснити дітям всю серйозність ситуації", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua. лікар-психолог, власниця психологічної студії "Альбус" Ірина Нечепуреко.
"Навіть діти, що проживають в сільській місцевості, проводять більше часу перед екранами телефонів, ніж на свіжому повітрі. Комп'ютерна залежність це не тільки серйозна психологічна хвороба, а й поширена суспільна проблема. Багато батьків, як тільки немовля починає сидіти, одразу вмикають йому мультики. Це недобре, бо телевізор чи комп'ютер ніколи не замінить спілкування. А потім батьки самі ж нарікають, що не можуть відірвати дитину від екрану. Водночас дорослі люди не помічають власну поведінку: вимагаючи від сина чи доньки вимкнути комп'ютерну гру, самі тим часом теж не випускають з рук мобільний телефон. Хіба це правильно? Ні. Покажіть своїм прикладом, що існує інший вид дозвілля, або просто поспілкуйтесь. Краще зацікавте дитину читанням книги, ніж телефоном. Крім того, сидіння біля екрану впливає не лише на психіку, але й на зір та поставу", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили, як готувати старшу дитину до появи молодшої

Американська компанія Google випустила нові додатки в рамках проєкту боротьби із залежністю від смартфонів "Цифрове благополуччя".

Зараз ви читаєте новину «Через залежність діти забувають свої імена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути