середа, 22 липня 2020 22:46

Порадили, як готувати старшу дитину до появи молодшої

Порадили, як готувати старшу дитину до появи молодшої
Готуючись до появи молодшої дитини, залучайте старшу до всіх справ. Фото: pixabay

Для молодих мам друга вагітність є такою ж зворушливою та емоційною, як і перша.

Але є нове випробування – підготувати дитину до появи брата чи сестри. Спочатку малечі треба повідомити про цю новину, пише Childdevelop.

Краще це зробити батькам, а не чужим людям. Слід бути готовими до того, що дитина може не зрадіти новині про вашу вагітність. І це нормально, адже тепер вона вже не буде тим єдиним центром уваги для батьків. Для того, щоб підготувати дитину до вагітності, якомога частіше говоріть з нею про малюків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді дитинство впливає на майбутнє

Готуючись до появи молодшої дитини, залучайте старшу до всіх справ. Це дасть їй відчуття потрібності та значущості. До прикладу, ви можете радитися з дитиною щодо одягу, іграшок чи навіть ім'я для дитини. Якщо у ваших друзів є двоє маленьких дітей, ходіть до них у гості, щоб дитина побачила на власні очі, як виглядає сім'я з двома дітьми. Якщо можна, візьміть малечу на обстеження. Нехай дитина почує, як б'ється серце майбутнього малюка, побачить його на екрані апарату УЗД. Так, вона/він відчує зв'язок зі своїм майбутнім братом або сестрою. Вже після народження дитини старша донька чи син реагуватиме більш природно, але цей момент може викликати в дитини бурхливі емоції, тому будьте готові підтримати його/її.

Дитину треба залучати до повсякденних занять із догляду за новонародженим: дозвольте їй допомагати вам міняти підгузки, гратися тощо. Якщо дитина сама пропонує вам допомогу – дозволяйте.

Фахівці стверджують, що варто щодня приділяти час та увагу старшій дитині. Якщо ви постійно проводите час доглядаючи за новонародженим малюком, то це може ображати старшу дитину. Тому мамі з татом варто щодня проводити час із нею, запитуйте про повсякденні справи, друзів тощо.

Важливо усвідомлювати, що дитині потрібен час, щоб звикнути до появи молодшого брата або сестри. Деякі діти швидко вживаються в роль, а деякі тяжко сприйняти такі зміни. І лише ваша любов і турбота допоможуть дитині пройти цей непростий етап.

Психологи попереджають, що найменша брехня батьків дітям може мати наслідки. Науковці дослідили, що діти 5-7 років, які дізналися, що батьки їх обманювали, в майбутньому будуть брехати так само. Тому дорослим варто контролювати те, що говорять дітям.

Зараз ви читаєте новину «Порадили, як готувати старшу дитину до появи молодшої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути