субота, 04 липня 2020 22:46

Чи справді дитинство впливає на майбутнє

Чи справді дитинство впливає на майбутнє
Дівчата, мами яких постійно працювали, показували гарний приклад. Фото: pixabay

Вчені дослідили кілька основних подій у житті дитини, які впливають на те, якою вона стане в дорослому житті.

На їхню думку, з раннього дитинства діти дуже прив'язані до батьків і будь-які події, які позначаються на житті дорослих, впливають і на малечу, пише видання WoMo.

Якщо батьки розлучилися, коли дитині було від 3 до 5 років, то швидше за все, малюки не будуть мати дуже теплі стосунки з обома дорослими. Розлучення батьків, чиї діти вже дошкільнята, зазвичай згодом переростає в нестійкі відносини між дітьми і батьками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти порадили, як привчити дитину самостійно вирішувати конфлікти

Дослідники з Пенсільванського університету і Університету Дюка після спостереження за 700 дітьми від дитсадівського до дорослого віку з'ясували, що діти, які охоче спілкувалися з однолітками, допомагали іншим, ділилися, розуміли і поважали почуття інших, частіше здобували вищу освіту і гідну роботу, ніж ті, хто в дитинстві не вмів дружити.

Дівчата, мами яких постійно працювали, показували гарний приклад. Такі діти частіше стають керівниками і заробляють більше за інших.

Хлопчики мам, які завжди працювали, в майбутньому стають більш дбайливими батьками. Дослідження показує, що дорослі сини працюючих матерів частіше і більше допомагають по дому, присутні у житті сім'ї та у вихованні власних дітей.

Будь-яка форма насильства, пережита в дитинстві, може зруйнувати щасливе майбутнє дитини. Зокрема, діти мають вищий ризик ожиріння у дорослому житті: жінки на 27%, а чоловіки – на 66%. Також вчені кажуть, що діти, які зазнавали насильства в дитинстві, частіше страждають від тривожності і депресії, мають панічні атаки.

Дуже часто високі доходи батьків означають більш високу успішність дітей, так як їх навчання приділяється більше уваги і ресурсів. Натомість діти, які могли собі менше дозволити в дитинстві, можуть мати гірше доросле життя або навіть жити в бідності.

Якщо у дитини були алко- або наркозалежні батьки, то ймовірно, що в дорослому житті дитина може швидко стати самостійною. Вони не вміють веселитися і забагато відповідальні.

Якщо батьки очікують від дитини більшого та вірять в неї, то вона може в майбутньому отримати теж більших результатів.

Дитина може вирости залежним дорослим, якщо батьки не дозволяють їй самій приймати рішення. І в дорослому житті людина цього не навчиться.

32-річне дослідження, опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Science, показує, що діти, які рано виявляють хороші здібності самоконтролю, стають успішними та фінансово незалежними дорослими, в порівняннями з тими, хто в дитинстві витрачав багато грошей і робив все, що завгодно.

Діти часто звертаються до своїх мам за порадами. Вони радяться на тему стосунків,моди чи краси. Найпопулярнішою фразою, яку матері передали своїм дітям, була така: "немає такого слова, як не можу". Дослідники опитали близько 2 тисяч дорослих британців. Виявилось, що діти частіше просять поради у мами, ніж слухають рекомендації блогерів ( у відношенні 41% до 28%).

Зараз ви читаєте новину «Чи справді дитинство впливає на майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути