четвер, 23 липня 2009 18:55

Замах на В"ячеслава Бухарова організовували двічі

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Олена Бухарова показує знімки сина В’ячеслава у себе вдома у Смілі. Його вбили вранці 15 липня у Черкасах
Олена Бухарова показує знімки сина В’ячеслава у себе вдома у Смілі. Його вбили вранці 15 липня у Черкасах

За кількасот метрів від власного будинку в Черкасах 15 липня о 7.40 застрелили підприємця В"ячеслава Бухарова, 35 років. Убивця стріляв із дробовика, який висунув у вікно машини. Пролунав один постріл. Перехожі викликали "швидку".

Із матір"ю 59-річною Оленою Іванівною зустрічаємося в трикімнатній квартирі в Смілі. "Горько, горько!" — лунає з відеозапису весілля В"ячеслава.

— Сегодня как раз у них девять лет, — плаче жінка. На тумбочці портрет сина. — Чудесный был, — витирає сльози. — Вот школу окончил, здесь училище в Славянске, авиационно-техническое. Пока закончил, аэропорты перестали работать.

Понад 10 років тому В"ячеслав улаштувався в Черкасах водієм на фірму "Постачальник", що торгує будматеріалами. Дійшов до посади комерційного директора. Купив у кредит легковик "мітцубісі". Навесні цього року звільнився й започаткував із кумом власний бізнес. Вони виїжджали на траси й продавали з машини цемент та інші будівельні матеріали.

— 13 травня на нього вже був напад, — веде далі мати. — Син ставив машину за квартал від свого будинку. Уранці йому назустріч ішов якийсь хлопець у насунутій на обличчя кепці. Зрівнявся, витяг із пакета молоток і почав бити по голові. Славик від нього якось вирвався і прибіг весь у крові додому. Викликали міліцію та "швидку". Ми тоді не надали цьому значення й подумали, самі себе заспокоїли, що якийсь наркоман. Після цього син почав ходити по машину з кумом Артемом, із яким разом працював. А того дня Артем, каже, проспав. І, напевне, Славика там чекали. Очевидно, хтось стежив і подзвонив, що йде сам, — припускає жінка. — Мабуть, це було пов"язано з бізнесом. Але хто до цього може бути причетний, не знаємо. Син ніколи не говорив, що йому хтось погрожує.

Того дня Олена Іванівна з чоловіком 60-річним Мажитом Шайхутриновичем приїхала до Черкас і йшла повз те перехрестя, де стріляли у В"ячеслава.

Зрівнявся, витяг із пакета молоток і почав бити по голові

— Дивлюся, машини стоять і людей чимало. Кажуть, підстрелили парня. Якого, питаю. Та з п"ятого поверху, — схлипує Олена Іванівна. – Його вже "швидка" повезла. Та це ж мій син, плачу. Ну тут зразу нас забрала міліція в цивільному. Цікавилися, може, в сина хтось на стороні був, а може, в невістки... Я відповідаю: про що ви кажете, в Тані така важка була вагітність. Лежала на  збереженні, тоді народилася ця довгоочікувана дитина, — показує фото біля пологового будинку. — Славик успів подзвонити куму, що, судячи по фігурі, стріляв той, що з молотком був. Просив не казати дружині, що його в бік поранило. У лікарню привезли живого. Міліція опечатала знайдену неподалік В"ячеславову барсетку з документами. Там були ще мобільний і 6 тисяч гривень на страховку машини. То зрозуміло, що стріляли не з метою пограбування. А другий мобільний, мабуть, був у кишені й пропав. Міліція знайшла. Медсестра в третій лікарні вкрала. Привезли, знали, що не житиме, так треба ж забрати. Ми сина живим не застали.

Олені Іванівні відомо, що у фірмі "Постачальник" В"ячеславові заборгували зарплату за два місяці — 10 тис. грн.

У В"ячеслава залишилася донька 11-місячна Божена. Кредит на машину треба виплачувати ще півтора року. Його бізнес, імовірно, вестиме дружина 30-річна Тетяна. У В"ячеслава є старший брат та менша сестра.


Протягом кількох днів редакція намагалася отримати від міліції коментар щодо справи. Кореспондента відряджали з "кабінета в кабінет". Правоохоронці лише спромоглися повідомити, що особу вбивці не встановлено.

За останні роки в Черкасах сталося кілька не розкритих досі резонансних убивств. На вул. Ільїна двоє кілерів із пістолетів розстріляли бізнесмена, який торгував піротехнікою. Згодом двоє на скутері застрелили директора ринку на вул. Сєдова.

Зараз ви читаєте новину «Замах на В"ячеслава Бухарова організовували двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути