понеділок, 24 жовтня 2011 06:15

За місяць не склали жодного європротоколу

— Скоротили 145 із 612 працівників ДАІ. Повністю розформували Смілянську та Черкаську роти дорожньо-патрульної служби, — розповідає Андрій Іванченко, 32 роки, начальник обласної Державтоінспекції. — В Уманській роті із 60 осіб залишилися 36. Ті, хто хочуть залишатися надалі в органах внутрішніх справ, ідуть у райвідділи. У районах області працюватимуть по чотири інспектори із начальником ДАІ. У Черкасах будуть два районні відділи — Соснівський і Придніпровський, по 16 робітників.

Скорочення може призвести до погіршення ситуації на дорогах?

— Кількість екіпажів на дорогах області зменшиться. Відповідно, може зрости і кількість аварій, бо водії почуватимуть себе вільніше. Але ми займатимемося профілактичною роботою. Водіїв не обов'язково карати за порушення, можна з ними спілкуватися, щоб дотримувалися правил. Відтепер інспектори звітуватимуть, яку профілактичну роботу провели з водіями, щоб зменшити аварійність, а не за кількість складених протоколів. Будуть визначені місця концентрації ДТП, там працюватимемо в посиленому режимі.

Чи відновите контрольні пости?

— Так. Відновлюємо Уманський і Золотоніський. Там найбільший потік автомобілів в області. Крім ремонту приміщень, купимо камери відеоспостереження. Для Уманського — чотири, для Золотоніського — дві. Вони фіксуватимуть як порушення на дорогах, так і роботу інспекторів. Пости працюватимуть цілодобово.

Чи прижився на Черкащині європротокол?

— У нас ще не всі страхові компанії готові до такої роботи, так само і водії. Європротокол складають, якщо є згода обох водіїв, немає травмованих, підозр, що один із водіїв під дією лікарських, наркотичних препаратів чи в нетверезому стані. Але в нас ніхто не згоден визнати свою провину. Люди звикли, що в таких ситуаціях з'ясовують, хто винуватець, працівники ДАІ. За місяць ще жодного європротоколу не склали.

Зараз ви читаєте новину «За місяць не склали жодного європротоколу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути