понеділок, 29 жовтня 2012 06:30

За Максима Полякова голосують прихильники "Батьківщини", УДАРу та "Свободи"

Автор: Фото надане прес-службою Максима Полякова
  Максим Поляков: ”Наперед дякую всім, хто буде голосувати за свої політичні сили, але і за мене як за лідера Об’єднаної опозиції в окрузі №200”
Максим Поляков: ”Наперед дякую всім, хто буде голосувати за свої політичні сили, але і за мене як за лідера Об’єднаної опозиції в окрузі №200”

Максим Поляков, 30 років, балотується до Верховної Ради по округу №200 як єдиний кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Головне гасло його програми — "Капітальний ремонт влади зробимо". Як кандидата від опозиції його підтримують понад 10 демократичних партій. Про підтримку Полякова на окрузі №200 оголосили також партії "Свобода" та УДАР. Пропри тиск, Поляков на сьогодні є лідером за підтримкою людей.

Спілкуємося з ним у Центральному парку міста. До нього підходять люди, запитують про програму і висловлюють підтримку. Вітають з тим, що вдалося об'єднати всі партії у боротьбі проти влади та її кандидата.

Ця кампанія є дуже брудною. Чи не зникло у вас бажання йти в політику?

— Навпаки, ще більше переконуюся в тому, що мій вибір правильний. Я відчуваю покликання зробити щось серйозне у своїй країні. Знаю, що в політиці мають бути фахівці не тільки з акторською мовою, а підготовлені економісти, юристи, соціологи. Я за фахом економіст, захистив кандидатську дисертацію. Проте вважаю не це своїм досягненням, а те, що, працюючи на різних посадах, у тому числі заступником міського голови, побачив, що можу працювати і досягати результатів. Вже сьогодні, коли я виходжу до людей, до мене підходять і дякують за те добро, яке їм зробив. Тому з цього шляху звертати не збираюся і в будь-якому випадку я своє життя присвячую людям.

Всі кандидати у депутати обіцяють покращення життя найближчим часом. Ви цього не робите, чому?

— Я знаю, що завтра краще не буде, тому що для того, аби було краще, у владі мають бути порядні і безкорисливі люди. Аби щось змінилося, треба, щоб влада олігархів, які переслідують свої інтереси, пішла назавжди. Сьогодні перш за все потрібен капітальний ремонт влади. І я обіцяю, що ми його зробимо. Тільки тоді будемо обіцяти людям покращення життя. Одним із перших законопроектів, який я планую винести на розгляд Верховної Ради, буде законопроект про подолання бідності в Україні, про створення реального соціального захисту незахищених верств населення.

Сьогодні у вас є підтримка не тільки тих партій, що ввійшли в Об'єднану опозицію, а й УДАРу та "Свободи". Що ви хотіли б сказати їхнім виборцям?

— Хочу сказати, що це дуже відповідальні за батьківщину люди. Я поважаю їхній політичний вибір і знаю, що ті партії, за які вони будуть голосувати на виборах, — достойні цього. Ці люди прагнуть кращого життя для нашої країни. І я, якщо вони проголосують за мене як за мажоритарника, буду готовий завжди, поступившись своїми особистими перспективами, підтримати ці політичні сили в їхніх добрих та якісних проектах на користь людей. Наперед дякую всім, хто буде голосувати за свої політичні сили, але і за мене як за лідера Об'єднаної опозиції в окрузі №200. Обіцяю, я вас не підведу. Розраховую на вашу підтримку.

Партії, які вас підтримують, мають різні погляди на майбутнє країни. Як ви думаєте після своєї перемоги розплачуватися за політичні дивіденди, отримані під час кампанії?

— Я думаю, що після виборів об'єднавчий процес усіх патріотичних сил не зупиниться, а вийде на нову орбіту. Адже всі ми, патріоти, маємо одну і ту ж мрію — бачити Україну незалежною, багатою, демократичною і щасливою.

Ваші опоненти експлуатують тему, що ви станете "тушкою" у майбутньому парламенті. Що можете сказати з цього приводу?

— Подумайте, сьогодні, коли на опозицію здійснюється неймовірний тиск, коли бути в опозиції не просто ризиковано, а небезпечно для життя, я висунутий єдиним кандидатом від опозиції в своєму окрузі. По-друге, як депутат міськради став ініціатором захисту української мови всупереч бажанням "регіоналів". По-третє, коли працював заступником мера Умані, мені пропонували вступити в Партію регіонів, але я не вступив, а залишив посаду. Впродовж усієї передвиборної кампанії основну боротьбу веду проти провладного кандидата. І заявив, що готовий віддати свій мандат тільки Юлії Володимирівні Тимошенко. І зрештою, подивіться, проти кого ведуть зараз боротьбу в ЗМІ та інтернеті — проти мене.

Не таємниця, що сьогодні скуповують голоси. Не боїтеся, що голоси ваших виборців уже купили?

— Мені ці факти відомі, їх багато в усьому окрузі. Це катастрофа української душі, це і є та сама криза, після якої ми або втратимо нашу державу назавжди, або наша українська совість прокинеться як після найстрашнішого і злого сну. Люди, схаменіться, покайтеся. Я звертаюся до тих, хто взяв ці гроші — ви маєте ще шанс стати людиною, а не рабом і зробити свій вільний справжній вибір. Не за гроші, а серцем. Я не закликаю голосувати за мене, я закликаю голосувати за Україну.

Ваше побажання українцям напередодні виборів.

— Друзі, однодумці, всі ті, кому небайдужа доля України, доля нашого краю. Я звертаюся до вас підтримати мене як єдиного кандидата від Об'єднаної опозиції. Я щиро дякую партії УДАР і "Свободі" за підтримку. Розумію, що нелегко далося нам об'єднання, багато перепон ставили нам провладні кандидати. Сьогодні йде тотальний підкуп виборців на окрузі та розпочалися так звані "каруселі", коли людей звозитимуть з усіх усюд для голосування по підробних документах та вкид бюлетенів. Інформація до нас надходить з усіх районів, сьогодні можна впевнено сказати — вибори будуть сфальшовані. Тому я звертаюся до всіх із проханням прийти 28 жовтня до своїх дільниць увечері, коли почнеться підрахунок голосів, та відстояти свій вибір, не дати можливості фальсифікувати. Коли ви будете біля дільниць, вони будуть боятися це робити. Разом ми захистимо наш вибір. Я щиро вірю, що ми змінимо країну. 28 жовтня підіть у церкву помоліться і йдіть на свої дільниці, аби віддати свій голос за майбутнє. Ваш голос — ваша зброя. Час настав — капітальний ремонт влади зробимо! Я вдячний лідерам опозиції Юлії Тимошенко, Арсенію Яценюку та всім очільникам партій, які ввійшли в Об'єднану опозицію, та лідеру "Свободи" Олегу Тягнибоку. Також щиро дякую за підтримку Віталію Кличку. Разом ми переможемо.

"Сьогодні я працюю по 18 годин на добу"

— Моє особисте життя на сьогодні — це боротьба проти корумпованої влади, бідності, сирітства, приниження людської гідності. Коли все це зміниться, я буду мати час на дійсно особисті речі. А сьогодні я працюю по 18 годин щодня і шкодую, що доба має не 48 годин, — каже Максим Поляков.

Щоб витримати високе навантаження у передвиборній гонці, він займається спортом та веде здоровий спосіб життя. Багато часу проводить на чистому повітрі.

— Звичайно, я хочу мати родину. Приходити з роботи і вести своїх дітей на природу та показувати їм, який чудовий наш край. Я вірю, що це в майбутньому буде. Хотів би мати не менше трьох дітей. Але при сьогоднішньому економічному стані країни для кожної сім'ї це не підйомний тягар. Думаю, що ситуація після виборів при підтримці опозиції буде змінюватися.

Ви уманець, а плануєте працювати в Києві. Чи не бракуватиме рідного міста?

— Думаю, в Києві, де будуть вирішуватися законодавчі процеси, і в першу чергу на користь людей, які живуть за його межами. Я знаю, що отримаю мандат від жителів Уманщини, Христинівки, Монастирища, а також Тальнівщини для того, щоб у столиці вирішувати не свої питання, а питання моїх виборців. Я молода людина, і для мене Верховна Рада нового скликання — це не вершина та не кінець особистої кар'єри. Я знаю, що прийде час відповідати. І тоді отримати новий мандат довіри буде дуже важко, якщо не буде конкретних справ. Тому у Верховну Раду я йду не один, а разом з вами, мої виборці, щоб вирішувати наші спільні питання.

 

Зараз ви читаєте новину «За Максима Полякова голосують прихильники "Батьківщини", УДАРу та "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути