четвер, 09 вересня 2010 17:47

За "Черкаські мавпи" виступають лише українці

Автор: фото надане баскетбольним клубом ”Черкаські мавпи”
  Максим Пархоменко танцює у клубі ”Ультра” під час баскетбольної вечірки у квітні цього року. Такі заходи влаштовують регулярно, щоб уболівальники могли вільно поспілкуватися зі своїми улюбленими гравцями
Максим Пархоменко танцює у клубі ”Ультра” під час баскетбольної вечірки у квітні цього року. Такі заходи влаштовують регулярно, щоб уболівальники могли вільно поспілкуватися зі своїми улюбленими гравцями

У баскетбольному клубі "Черкаські мавпи" немає гравців з-за кордону. Тут самі українці. Двічі поспіль "Мавпи" посідали четверте місце в першості України. Команда грала в єврокубках. Зараз — у вищій лізі.

"ГПУ" розпитала найкращих гравців про особисте життя й захоплення.

27-річний форвард Михайло Насенник родом із Кривого Рогу. Зріст — 2 м, розмір кросівок — 47. У "Черкаських мавпах" другий рік.

— Почав займатися баскетболом у 6 років у криворізькій секції, яку організував мій батько, — розповідає. — Мені на підсвідомому рівні завжди хотілося грати в Черкасах. Тут підтримують просто шалено. Я грав у багатьох клубах вищої ліги, але ніколи не відчував такої підтримки.

У Черкасах Михайло мешкає у квартирі, яку для нього винаймає клуб. У вільний час любить гуляти в парку 50-річчя, біля Дніпра.

— Постійно в роз"їздах. Тому влітку їхати ще кудись на відпочинок не хотілося. Був у Черкасах.

Найбільше проблем має з добором одягу і взуття.

— Я худий і високий. На високих одяг шиють широкий. А той, що добрий у плечах, короткий по довжині. У серпні їздив на весілля — шив костюм на замовлення.

Донеччанин Євген Ткаченко, 26 років, також у клубі другий рік. Він 203 см на зріст, має 48-й розмір кросівок:

— У мене мама — олімпійська чемпіонка Надія Ткаченко. Тож моя спортивна доля була розписана. Все своє дитинство провів на стадіоні, в легкоатлетичному манежі. Баскетболом професійно почав займатися у дев"ятому класі. Тоді вступив до училища олімпійського резерву.

Євген має квартиру в Одесі. У Черкасах житло винаймає. Одружений два роки. Дружина Євгенія — юрист. Подружжя сина має восьмимісячного Артема.

— У вільний час займаюся дитиною, тож на розваги часу не вистачає. Іноді ходжу на рибалку. Люблю крутити гайки в своєму автомобілі. Маю "Мазду-323". У тестя є СТО. Ось там і проводжу дозвілля, — розповідає форвард.

У дружині найбільше цінує відданість.

Через зріст у маршрутках незручно стояти. Та й одяг важко вибирати

— Вона раніше їздила зі мною на всі ігри, жила в Білорусі, коли я там грав. Та й зараз завжди разом. Розлучаємося максимум на якісь два тижні, коли їду грати. Усе, чого я добився, — завдяки їй.

Центровий 23-річний Максим Пархоменко в команді п"ять років. Переїхав із Дрогобича. Найвищий у команді, має зріст 206 см.

— Через зріст у маршрутках незручно стояти — часто вдаряюся головою, коли виходжу, — говорить. — Та й одяг важко вибирати. Джинси купую в одному місці — мені привозять спеціально потрібний розмір

У вільний час грає у настільний теніс. Любить їсти салат "Шуба", борщ, шашлик. Готує, коли є настрій. Часто ходить гуляти до Дніпра, відвідує кафе, піцерії.

— Відпочивати їжджу в село до бабусі — роблю там усі домашні справи.

Має дівчину. Вона родом із Токмака Запорізької області.

24-річний Максим Шепіль грає на позиції форварда. Зріст 197 см, 47-й розмір кросівок. У клубі від минулого року.

— У баскетбол прийшов рано. Вже з 6 років займався, в мене мама баскетболістка.

Одружений рік. Дружина Юлія з Миколаєва. До весілля зустрічалися п"ять років.

— Красавица, хозяюшка. Для меня она самая лучшая, — говорить. — До вболівальниць не ревнує, та й до роз"їздів ставиться з розумінням.

Одесит Артем Хітов, 22 роки, у команді з грудня. Вільний час витрачає на Інтернет, сон та спілкування з друзями. Любить суші.

— Відпочиваю у батьків в Одесі. Там же в мене й дівчина. Вона працює в турагентстві.

Раніше "Мавпи" були "Рятівником"

Баскетбольний клуб у Черкасах створили 2003 року. Спочатку він називався "Рятівник-Черкаси". Із 2004-го — "Черкаські мавпи". Назву придумали засновники команди — тодішній директор Черкаського ДОКу, а нині міський голова Сергій Одарич та його бізнес-партнер Михайло Бродський. Гравців вирішили назвати "мавпами" через те, що команду було засновано у рік Мавпи. У клубі сьогодні 17 гравців. Найстарший — 32-річний Володимир Журжій, наймолодший — 15-річний Данило Іскаков. Тренує "мавп" 39-річний киянин Володимир Холопов.

Восени 2008 року Михайло Бродський під гаслом боротьби з корупцією вирішив створити альтернативу суперлізі — Українську баскетбольну лігу. Фактично другий чемпіонат. Проект проіснував рік. Маючи найсильніший за всю історію склад, черкащани посіли лише дев"яте місце. Торік керівництво суперліги зробило все, аби "Мавпи" не грали в об"єднаній першості. Черкащанам довелося задовольнитися вищою лігою. З команди пішли всі легіонери. Попри це, "Мавпи" встановили рекорд — здобули перемогу в усіх матчах. Але їм знову не дозволили грати в найвищому дивізіоні. Команда готується до змагань у вищій лізі.

Зараз ви читаєте новину «За "Черкаські мавпи" виступають лише українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути