Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 17:21

За білий номер автобуси штрафують на тисячу гривень

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Водій Тальнівського автопідприємства  Віктор Різник
Водій Тальнівського автопідприємства Віктор Різник

До кінця року білі номерні знаки автобусів у Черкаській області повинні бути замінені на жовті. Такі вимоги висуває Державтоінспекція.

— Маємо припис від ДАІ, де від нас вимагають до 25 грудня поміняти всі білі номерні знаки на жовті, — говорить 59-річний Віталій Накоп'юк, голова правління "Тальнівського автопідприємства 17137". — Ніякими нормативними документами такі вимоги не регламентовано. З нас просто вимагають сплатити по 1000 гривень за жовтий знак. Напередодні ми платили ту ж саму тисячу, але за білий знак. Виходить, ДАІ хоче, щоб ми сплатили двічі. А потім білий номерний знак вони знову реалізують за 1000 гривень.

Накоп'юк звернувся за роз'ясненням до Міністерства транспорту. Звідти повідомили, що жовті для автобусів є рекомендованими, а не обов'язковими.

— Жовті номерні знаки були затверджені Держстандартом ще 2006 року, — пояснює Володимир Ліщенко, прес-секретар обласної Державтоінспекції. — Майже відразу в Києві, Дніпропетровську та інших великих містах не те що автобуси, а навіть і таксі повністю перейшли на жовті номерні знаки. Тепер настала черга Черкаської області.

Накоп'юк із таким поясненням не погоджується.

— Уже після 2006 року автоінспекція видала нам вісім білих номерних знаків. Вони що, не знали вимог Держстандарту? Половина Києва їздить на білих знаках, і ніхто їх не штрафує.

Минулими вихідними у Смілі інспектор склав протокол на автобус "Тальнівського АТП" за використання білого номерного знака.

Більшість перевізників області жовті номерні знаки отримали одразу.

— У нас із цим проблем немає. Я реєстрував машини у 2005–2006 роках, то нам одразу ж дали жовті номерні знаки, — розповідає власник маршруту №33 у Черкасах Анатолій Кондаков.

Те говорять у автотранспортних підприємствах Золотоноші, Кам'янки, Чорнобаю, Звенигородки й Умані.

Зараз ви читаєте новину «За білий номер автобуси штрафують на тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути