понеділок, 06 серпня 2012 07:30

За 31 рік палац "Дружба народів" ремонтують уперше

Автор: фото надане публічним акціонерним товариством ”Азот”
  Такий вигляд матимуть оновлений Палац культури ”Дружба народів” і площа
Такий вигляд матимуть оновлений Палац культури ”Дружба народів” і площа

У вересні мають відкрити оновлений палац культури "Дружба народів" у Черкасах. Його закрили на ремонт півроку тому. Реконструкція Палацу і прилеглої площі стане гарним подарунком для міста від підприємства "Азот".

О 9.50 за обгородженим парканом чоловіки кладуть тротуарну плитку. Ліворуч, недалеко від зупинки, робітники працюють над фонтаном. Цокольний поверх обкладають гранітом.

— З понеділка прибираємо вагончики, починаємо ставити дитячий городок, завершуємо фонтан. Уже приїхала компанія, щоб монтувати обладнання. На 9 число приїдуть китайці для запуску фонтана, — пояснює Григорій Кузьменко, начальник соціально-комунікаційного відділу ПАТ "Азот".

Усередині палацу у фойє викладають мармуром колони й поручні. Мають ще зробити підвісну стелю і прикріпити нові люстри.

— Цього року нам 31 рік. За весь цей час не проводилося ніяких навіть дрібних ремонтів, — розповідає директор "Дружби народів" Галина Бурлака. Веде до відремонтованих гримерок. У невеликих кімнатах постелили синій ковролін, є нові меблі, замінили вікна на склопакети, поклеїли шпалери, зробили підвісну стелю.

— Навіть туалети з душовими поставили, щоб був максимальний комфорт артистам, — зауважує Галина Вікторівна і йде до концертного залу. Там робітники стелять паркет.

— Планшет сцени у нас буде такий як у палаці "Україна", — хвалиться Бурлака. — Замінимо і крісла, й одяг сцени, вже замовили нові люстри. Зроблено підсвітку авансцени та сходів. Ці стіни у нас намолені. І Леонтьєв, і Кіркоров, і Пугачова, й інші відомі зірки естради захоплювалися акустикою залу. Коли розпочали реконструкцію, то найбільше боялися порушити гіпсові плити, щоб не змінилася акустика. Закупили сучасну звукову та світлову апаратуру. Тепер будемо відповідати всім вимогам технічного райдеру будь-якого виконавця.

Йдемо до танцювальних холів. Нині тут займаються сім колективів і працює одна вокальна студія.

— Ці кімнати зробили найпершими. Приємно, що ремонт почали з дитячих класів, — говорить жінка. Тепер уже маємо хореографічний станок, який відповідає всім вимогам хореографів. На підлозі спеціальне спортивне покриття: якщо дитина стрибатиме, то не відбиватиме п'ятки.

8 вересня планують зробити офіційне відкриття палацу.

— На цей момент завершать зовнішні роботи, оновлять вестибюль, бар, гримерні кімнати, гардероб, загальні туалети, танцювальні класи, концертний зал, — зауважує Галина Вікторівна. — Довгі роки у нас протікав дах, який був майже в аварійному стані. Тепер уже зробили мембранне покриття — біле із сіруватим відтінком. Це краса неймовірна. Таке покриття має лише аеропорт Бориспіль. У будівлі буде гарна підсвітка.

— Побудований "Азотом" 30 років тому палац "Дружба народів" набагато більше для черкасців, ніж просто концертний зал, — каже президент "Азоту" Валентина Жуковська, 52 роки. — Багато черкасців з приємністю згадують ті роки, коли самі займалися у стінах "Дружби народів", та приводять туди своїх дітей. Ця реконструкція наймасштабніша в Черкасах за останні 20 років. Ще ніхто в місті не виконував подібні за обсягом і складністю роботи протягом одного сезону. Ми намагалися максимально поінформувати черкасців про те, що відбувається за будівельним парканом і який вигляд матимуть оновлений палац та площа. Ця робота — приклад соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством. Впевнена, що відновлений палац "Дружба народів" безперечно буде мати статус провідного культурного центру Черкас і буде слугувати дітям та творчим колективам міста. Це наш подарунок місту.

Дадуть 15 тисяч гривень за кращий проект панно

Місяць триває конкурс на кращу художню концепцію монументального панно для палацу культури "Дружба народів". Шість митців зацікавилися участю в проекті. Для них передбачили три премії: за перше місце — 15 тис. грн, друге — 10 тис. і третє — 5 тис.

— Обсяг роботи тут великий. Треба робити сучасний проект. Ідеологія того часу й тема дружби народів — вічна, але треба відобразити суть того, що відбуватиметься в палаці. Це має бути легко, якісно, сприйматися сучасниками й через років 20 мати мистецьку цінність, — говорить скульптор Владислав Димйон. — Сучасна ідея може стати ще кращою, ніж панно, яке тут було.

 

Зараз ви читаєте новину «За 31 рік палац "Дружба народів" ремонтують уперше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути