четвер, 15 січня 2009 19:01

Які прикмети справджуються?

Людмила Осауленко, 22 роки, підприємець із Тального:

— Хоч і далеко живу від залізничної станції, але завжди можу передбачити погоду за звуком потяга. Якщо надворі мороз стоїть, або ж улітку тепла погода, то звуку проходящого потяга майже не чути. Зате на відлигу його чути дуже ясно, ніби за вікном їде. Ця прикмета ніколи не підводить — 100 процентів буде якась ляпка з неба.


Катерина Ткаченко, 67 років, пенсіонерка з Чигирина:

— Визначаю погоду за допомогою цибулі й солі. 13 січня ввечері розрізаю на дві частини велику обчищену цибулину. З кожної половини виймаю по шість чашечок. Нічого страшного, якщо будуть і невеличкі. Розкладаю їх у ряд по місяцях, починаючи з січня. Потім у них насипаю сіль, знову ж так по черзі, як ідуть місяці. Піднос із цибулею ставлю в прохолодне місце. Уранці сіль покаже, яким буде рік. У деяких "чашечках" вранці буде повно води, у якихось сіль буде трохи вологою або зовсім сухою. Відповідно такими ж будуть і місяці.


Петро Паєвський, 60 років, заступник міського голови Умані:

— У прикмети вірю з дитинства. З 24 грудня починаю слідкувати за погодою. І так 12 днів. Погода кожного дня визначає певний місяць. Приміром, який був день 24 грудня, таким буде і січень, 25 грудня — лютий і так далі. Мій прогноз не помиляється.

Якщо півні спiвають, буде вiдлига

Андрій Гуглик, 50 років, приватний нотаріус із Черкас:

— Якщо приміром уночі був іній — сніг скоро не випаде. Якщо іній густо вкриває дерева — це до морозу. Вітер із півночі — до великих і затяжних холодів. Грім взимку вказує, що незабаром будуть сильні морози. У дитинстві чув від старих людей прикмету: коли восени горіхів багато, а грибів у лісах мало — зима буде сніжною і суворою. Цього року — навпаки: грибів було багато, а от горіхів вродило менше, ніж зазвичай. Отже перезимуємо без великих холодів та снігу.


Марія Гладка, 72 роки, пенсіонерка із Золотоноші:

— Найкращі синоптики — птахи. Ще моя баба казала, якщо сорока лiтає поблизу житла й лiзе пiд дах — буде завiрюха. Це ж саме можна сказати і про синиць. Ворони збираються великими зграями і кричать — на ясну погоду і мороз. Голуб, вiдпочиваючи, ховає нiжку в пiр"я, — чекай рiзкого похолодання. А от якщо півні спiвають, буде вiдлига.

Зараз ви читаєте новину «Які прикмети справджуються?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути