четвер, 05 червня 2008 18:07

Віталіна Ющенко вручила ключі від будинку сім"ї Сможних

Автор: фото: Оксана РУДОМАН
  Віталіна Ющенко вручає ключі багатодітній родині Володимира і Лариси Сможних із Білозір’я Черкаського району
Віталіна Ющенко вручає ключі багатодітній родині Володимира і Лариси Сможних із Білозір’я Черкаського району

Донька президента Віталіна Ющенко минулої суботи вручила ключі від будинку багатодітній сім"ї Сможних із Білозір"я Черкаського району. Хату за 398 тис. грн купило підприємство "Донецьк-сталь" у рамках проекту "Зігрій любов"ю дитину".

Опівдні до подвір"я під"їжджають два чорних джипи. Виходить голова Національної ради з питань благодійництва "Зігрій любов"ю дитину" Віталіна Ющенко, губернатор Черкащини 49-річний Олександр Черевко та начальник обласного управління у справа молоді та спорту 31-річний Віталій Коваль. У дворі з хлібом-сіллю у вишиванках їх зустрічають господарі.

— Сьогодні виховати дитину тяжко. Я сама мама й знаю, що це таке, — каже Віталіна Ющенко. Ключі від будинку захотіла вручити наймолодшій доньці Сможних, своїй тезці — 3-річній Віталіні. Її на руках тримає мати.

Олександр Черевко закликав усіх жінок народжувати дітей. Сможним передав технічні паспорти на меблі, пральну машину, холодильник, пилосос, мікрохвильовку. На це область виділила 30 тис. грн.

Подружжя має десять рідних дітей. Старшому Іванові 17 років, наймолодшим близнятам Вікторії та Віталіні — по 3 роки.

51-річний Володимир Васильович — із Донеччини. Лариса Олексіївна, 37 років, народилась на Одещині. Вони — парафіяни протестантської церкви. У Білозір"я переїхали 1999 року. Чоловік заробляє тим, що кладе плитку.

— За 600 доларів купили стару хату, — розповідає Володимир Сможний. — У ній ніхто не жив 15 років.

Новий двоповерховий будинок із прибудовами має площу 240 кв. м. На першому поверсі — чотири кімнати. На другому ремонт ще не закінчили. Сім"я робитиме його вже за власні гроші.

— Бували моменти, коли руки опускалися. Тоді звертаюся до Бога, він допомагає, — каже Лариса Олексіївна.

У дворі за столом із персиками, ягодами, соком і великим тортом по один бік сідає сім"я Сможних, по другий — Черевко з Віталіною Ющенко. Останні про щось між собою розмовляють. Через деякий час прощаються. Сім"я співає релігійну пісню.

Для багатодітних родин Черкащини підприємство "Донецьк-сталь" придбало п"ять будинків. Ще двом сім"ям виділили 90 тис. грн на ремонт і добудову.

Зараз ви читаєте новину «Віталіна Ющенко вручила ключі від будинку сім"ї Сможних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути