вівторок, 29 квітня 2008 16:04

Віталій Тертишник отримав картку водія мопеда

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Віталій Тертишник із райцентру Чорнобай у квітні отримав у ДАІ ”Картку водія мопеда і велосипеда”
Віталій Тертишник із райцентру Чорнобай у квітні отримав у ДАІ ”Картку водія мопеда і велосипеда”

— Якось друг поїхав із роботи на обід скутером. А його зупинила золотоніська міліція. Якби не було з собою прав на машину, оштрафували б. То я рішив перестрахуватися, — розповідає працівник філії "Укртелекому" 23-річний Віталій Тертишник із райцентру Чорнобай. У квітні чоловік отримав у державтоінспекції картку водія мопеда й велосипеда.

Рішення про обов"язкову реєстрацію скутерів і велосипедів торік прийняла обласна рада. За 2007 рік із вини водіїв скутерів на Черкащині сталося 96 аварій.

Віталій Тертишник має скутер "Вайпер". У відділенні ДАІ він прослухав лекцію й отримав білет із 10 завданнями. Допускається одна помилка. Віталій правильно відповів на всі питання.

— Якщо є права водія, картку на мопед видамо на основі водійського посвідчення, — розповідає інспектор із дізнання відділу ДАІ у Чорнобаївському районі Юрій Бабич, 39 років.

Тертишник приніс ксерокопію паспорта, фотокартку 3х4, документ на скутер, виданий продавцем, та показав скутер. Валерію виписали картку водія і техпаспорт на скутер. Картки видаються особам, яким виповнилося 16 років.

За прослухану лекцію чоловік заплатив 43 грн. Ще 13 за здачу заліку і 24 — за комп"ютерні послуги. Хто має водійське посвідчення платить лише за комп"ютерні послуги.

— Дані заносимо до обласної бази. Це полегшить пошуки викрадених скутерів, — продовжує Бабич. — Скоро видаватимемо номерні наклейки.

За рік дії рішення про реєстрацію скутерів у Чорнобаївському районі на облік взяли 50 двоколісних машин.

За керування скутером без посвідчення водія або в стані сп"яніння штрафують на 34–68 грн, за порушення правил руху — на 3,4–8,05 грн, за створення аварійної ситуації — 85–170.

— Два місяці тому ми спіймали п"яного скутериста. Грошей на штраф у нього не було. Довелося забрати на штрафмайданчик скутер. Досі у нас стоїть, — розповідає Юрій Бабич.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Тертишник отримав картку водія мопеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути