Ексклюзиви
середа, 29 червня 2011 06:00

"Виставив би більшу ціну, але у квартирі немає балкона"

Автор: фото: Юрій Стригун
  Власниця агентства ”Канівська нерухомість” Катерина Черняк показує однокімнатну квартиру на п’ятому поверсі по вулиці Леніна у райцентрі. Помешкання підготували до продажу. Просять 22 тисячі доларів. Меблі господарі залишають
Власниця агентства ”Канівська нерухомість” Катерина Черняк показує однокімнатну квартиру на п’ятому поверсі по вулиці Леніна у райцентрі. Помешкання підготували до продажу. Просять 22 тисячі доларів. Меблі господарі залишають

— Однокімнатні квартири в Каневі продають від 16 до 26 тисяч доларів, — каже власниця агентства "Канівська нерухомість" 51-річна Катерина Черняк. — Ціни дещо впали. 2010-го найдорожчу однокімнатку продали за 28 тисяч доларів.

Найкращим варіантом називає помешкання на центральній вул. Леніна, 133.

— Вона на останньому поверсі дев'ятиповерхового цегляного будинку. Обидва ліфти працюють. Із вікон — чудовий вид на Дніпро. Площа 33 квадратні метри, є технічний поверх. Кімната — 20 "квадратів". Житло відремонтоване: кімната пофарбована в рожевий колір, коридор — у світло-коричневий. Санвузол роздільний.

Помешкання продає киянин 27-річний Олександр. Просить $16 тис.

— Це моя спадщина, — каже. — Відтоді, як помер батько, квартира пустує. З Києва сюди не наїздишся. Виставив би більшу ціну, але немає балкона.

Канів вважають одним із найкращих райцентрів області. Сюди приїздить багато туристів, працює промисловість. Близько до Києва і Черкас. З обласного центру що 20 хв. ходять маршрутки. У місті реставрують авто- та річковий вокзали. До Євро-2012 обіцяють поновити рух річкового транспорту.

У Монастирищі по вул. Леніна однокімнатки продають по $12–15 тис.

— Це старі п'ятиповерхівки, яким по 40 років, — розповідає рієлтор Сергій. — Площа квартир — 32 "квадрати". На першому поверсі  дорожчі, бо їх можна переобладнати під магазин. Як-не-як — центр міста. Покупцям я відразу кажу, що за 12 тисяч купите квартиру, в якій треба міняти все — від підлоги до стелі. За 16 тисяч — оселю з євроремонтом.

Монастирище — найвіддаленіший від Черкас райцентр, 255 км. До обласного центру можна дістатися лише автобусом. Значно ближче до Києва та Вінниці. Раніше в Монастирищі працював машинобудівний завод. Зараз важко знайти роботу.

У Чорнобаї за однокімнатку по вул. Леніна, 81 просять $22 тис.

— Квартира на першому поверсі п'ятиповерхівки, тому я хотіла би продати її під бізнес, — розказує власниця, називається Людмилою.  — Помешкання гарне. Кімната 20 квадратних метрів. Усі меблі на кухні лишаємо. Вони у відмінному стані. Дуже теплий підвал.

Чорнобаївець Микола теж продає квартиру по вул. Леніна:

— Вона на третьому поверсі. Зроблено косметичний ремонт. Усю кухню лишаємо. Прошу 14 тисяч. Хочете торгуватися — давайте.

Чорнобай — один із найменших райцентрів, вісім тисяч жителів. Громадського транспорту немає. Промислових підприємств теж.

Рієлтори говорять, найкраще продають нерухомість у Золотоноші та Смілі. Однокімнатки коштують від 14 до 28 тис.

— Звідти рукою подати до обласного центру. Плюс у містах працює промисловість і є робота, — каже 29-річна Світлана з черкаського "Першого агентства нерухомості". — Погано продається нерухомість у Чигирині. Там немає промислових підприємств, тож туди ніхто не рветься. Села Чигиринського району недостатньо газифіковані.

До десятка однокімнаток здають в оренду

У Черкасах вул. Леніна знаходиться в історичному центрі міста. Починається на схилах Дніпра і простягається на захід. Перетинає центральний бульв. Шевченка.

Тут розташований Палац одружень, Ляльковий театр, Центральний ринок, готель "Центральний", міський Будинок мод, поліграфічне підприємство.

Продаються дві однокімнатні квартири. Одна — на перехресті із бульв. Шевченка на дев'ятому поверсі 14-поверхового цегляного будинку. Має площу 36 "квадратів", балкон. За неї просять $28 тис. Інша — на перетині з вул. Гоголя на першому поверсі 9-поверхівки. Просять $29 тис.

Ще до десятка однокімнаток на Леніна здають в оренду. Більшість — подобово. Також виставлені на продаж вісім двокімнатних, шість трикімнатних, дві 4-кімнатні квартири і  гінекологічний кабінет.

— На Леніна хороша транспортна розв'язка й під'їзні шляхи. Є піцерія, школа №17, кілька престижних магазинів і офісів. Постійний потік людей робить цю вулицю привабливою для розміщення будь-якого бізнесу, — розказує агент із нерухомості Тетяна Панжинська.

 

Зараз ви читаєте новину «"Виставив би більшу ціну, але у квартирі немає балкона"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути