четвер, 02 квітня 2009 19:55

Юрій Лега виховує 14-місячного сина

Автор: фото із особистого архіву Юрія Леги
  Ректор технологічного університету Юрій Лега за власні кошти купив акваріум із рибами й встановив його на роботі. Каже, що мріє, аби хтось подарував йому рідкісних риб
Ректор технологічного університету Юрій Лега за власні кошти купив акваріум із рибами й встановив його на роботі. Каже, що мріє, аби хтось подарував йому рідкісних риб

"Люблю таку погоду, як зараз, — каже ректор Черкаського державного технологічного університету, депутат обласної ради 59-річний Юрій Лега. — Ще пару таких теплих днів, і можна буде на дачу з"їздити. Я з дитинства звик працювати на землі. У бабусі пас корову, збирав ягоди, абрикоси, яблука. Грядки заставляли полоти".

Із Юрієм Григоровичем розмовляємо в його кабінеті. У кутку світлої кімнати стоїть великий акваріум. Секретарка готує каву з молоком.

— У мене дача в селі Кедина Гора на Золотоніщині (елітне дачне поселення на березі Дніпра. — "ГПУ") — продовжує Лега. — Садок там є. Не можу дочекатися літа. Люблю купатися, а на дачі є спуск до води.

У першому шлюбі Лега мав двох дітей. Є вже 10-річна онука. Друга дружина чоловіка значно молодша за нього. Наскільки, він не каже.

— Молодшому синові Антону — рік і два місяці, — усміхається. — То ми його й той рік на море брали із собою, і цього року візьмемо. Він уже почав говорити. Говорить багато, але не все можна розібрати. Зараз діти розумні. Мій малий любить гратися з мобілкою. Любить дивитися фотокартки. Упізнає себе на них, пальчиком показує.

Лега уникає людних місць. Відпочиває лише в Україні — на дачі або в Щолкіно, азовському узбережжі Криму. Море там мілке й тепле.

За кордоном буває лише в робочих справах. Каже, півсвіту об"їздив:

Купував акваріум. Усе обійшлося в двадцять тисяч гривень

— Перед поїздкою намагаюся вивчити хоча б пару фраз іншою мовою. Взагалі стараюся без перекладача не ходити. Бо якось у Парижі з колегою, який на той час очолював Київський університет Драгоманова, заблукали. Вирішили покататися в метро, а мови не знаємо. І адреси не знаємо, куди їхати. Три години блукали. Потім знайшли вихід із-під землі, підійшли до таксиста, дали візитку, то він нас привіз у готель.

Лега любить гострі страви, тому має вдома багато приправ і пряностей. Часом готує сам.

— Моя коронна страва — суп харчо. Готую його з бараниною чи свининою. Кип"ячу м"ясо, підсолюю, додаю рис, томатну пасту. А потім експериментую зі спеціями. Тут головне пробувати. Це дуже легка у приготуванні страва, — каже.

Юрій Григорович шкодує, що нині мало часу проводить удома.

— Роботи багато. Триває вступна кампанія.

Розслабляється, спостерігаючи за рибками в акваріумі.

— На роботі це найкращий спосіб релаксації. Купив акваріум із водоростями, коралами, рибами, — показує на акваріум. — Усе обійшлося в 20 тисяч гривень. Узяв за власні гроші. Щотижня приходить працівник із фірми й чистить його.

Рибок Юрієві Григоровичу друзі не дарують. Хоча він хотів би отримати саме їх.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Лега виховує 14-місячного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути