понеділок, 05 грудня 2011 06:00

Уманський тепличний комбінат став "Товаровиробником року"

Автор: Фото: з архіву підприємства
  Працівники тепличного комбінату в логістичному комплексі фасують стиглі помідори в упаковки. Логістичний комплекс підприємства є найбільшим в Україні
Працівники тепличного комбінату в логістичному комплексі фасують стиглі помідори в упаковки. Логістичний комплекс підприємства є найбільшим в Україні

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство "Уманський тепличний комбінат" за підсумками 2011 року стало лідером Національного рейтингу якості товарів та послуг серед підприємств, що працюють у галузі овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників. Підприємство вибороло статус "Товаровиробник року" й отримало "Зірку якості". Керівнику Миколі Гордію вручили медаль "За якість".

Не перший рік тепличний комбінат утримує першість у вирощуванні овочів у закритому ґрунті на Черкащині. Свіжі помідори й огірки під торговими марками "З грядки" та "Гордій" є в усіх найбільших торгових мережах країни й експортують за кордон. В Умані площа теплиць становить 33 га, а також по філіях — у містах Христинівка і Тальне.

— Вирощуємо овочі у закритому ґрунті з 2003 року, — розповідає директор Уманського тепличного комбінату Микола Гордій. — П'ять років тому перейшли на теплиці європейського типу, їх висота сягає не 2,5 метра, а 5. Це дозволило цього року зібрати врожай 62 кілограми з метра квадратного — показник є вищим за європейський.

Комбінат першим на теренах колишнього СРСР отримав міжнародний сертифікат якості Global GAP, який дозволяє експортувати овочеву продукцію до країн Європи. Підприємство має свою сучасну лабораторію контролю за якістю "Деметра". Побудований 2006-го логістичний комплекс підприємства — найбільший в Україні, який, по суті, є клієнт-орієнтованим бізнесом. Логістичний центр забезпечує оптимальне вирішення питань фасовки, упаковки і відправки продукції залежно від бажання замовника. Комп'ютерна служба обробляє документи в лічені секунди, а складські конструкції нового типу забезпечують збереження товарного вигляду продукції протягом необхідного часу.

— Запорука успіху роботи будь-якого підприємства — не лише передові технології та сучасне виробництво, — впевнений Микола Гордій. — У першу чергу досягнення залежать від кожного працівника. Немає значення, це овочівник, агроном чи директор, головне те, як ти ставишся до своєї роботи. Ми стараємося створити такі умови для кожного нашого працівника, щоб люди приходили на роботу з радістю, щоб хотіли працювати, відчували, що про них дбають. Визнання підприємства — це в першу чергу визнання професійної роботи колективу. Ми перейняли кращі традиції голландських тепличників, а вони, як відомо, світові лідери в цій галузі. Створюємо всі умови для того, щоб наші споживачі мали смачні овочі до столу, а колектив — гідні умови праці.

Під час кризи 2008-го на підприємстві не було скорочень

Уманський тепличний комбінат є одним із лідерів у регіоні за рівнем заробітної плати. Там працюють 585 людей, а середньомісячна платня на підприємстві становить 3,4–3,5 тис. грн.

Працівників безкоштовно возить на роботу та додому автобус. На території є безплатний гуртожиток для несімейних робітників. На підприємстві є їдальня.

— Працюю тут майже рік, — розповідає овочівник Аліса, 20 років. — Заробітну плату виплачують вчасно. Живу в гуртожитку. У нас гарні умови проживання, ремонт хороший. Колектив дружний. На роботу йдемо тільки з гарним настроєм, бо рослини все відчувають.

Під час кризи 2008 року на підприємстві не було скорочень.

— У нас нелегка робота, але ми її любимо, відчуваємо турботу нашого директора, — говорить керівник другого відділення Юлія Любчик, 29 років. — Хто приходить до нас працювати, залишається.

 

Зараз ви читаєте новину «Уманський тепличний комбінат став "Товаровиробником року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути