четвер, 03 грудня 2009 18:07

Умань може залишитися без води

— Нас уже 15 разів відключали від електрики через борги. А 18 листопада було призупинено подачу води з Білої Церкви. Причина — борги, — розповідає Артем Тарасенко, директор комунального підприємства "Уманьводоканал". — Уманчани заборгували водоканалу понад 2 мільйонів гривень. Відповідно, зростають борги перед обленерго та Білоцерківським водоканалом. Обленерго ми винні  мільйон 170 тисяч гривень, а Білій Церкві за воду — 460 тисяч.

Із 27 тис. абонентів близько 20 відсотків — боржники. Керівництво уманського водоканалу уклало договір з полтавськими фахівцями. Ті за допомогою пристрою "Спрут" відключатимуть неплатникам воду та каналізацію.

— Є абоненти, які заборгували 1,8–2,5 тисячі гривень. Одна людина винна 20 тисяч. Боржники не реагують на судові рішення чи наші прохання. Хоча ми завжди йдемо назустріч, пропонуємо зробити реструктуризацію, — зазначає Тарасенко. — Усіх попереджено за 10 днів. Окрім того, боржник може сплатити борг на місці, бо виїжджатиме й абонентський відділ із касовим апаратом.

Фахівці підприємства "Полтававодоканал" працювали за такою системою в 160 містах України.

— Це наше ноу-хау. Маємо на пристрій спеціальний патент, — каже провідний інженер Олександр Кормішин, 43 роки. — Від сьогодні працюємо в Умані. Відключатимемо поквартирно. Роботи проводитимемо в два етапи. Спочатку в систему опускається відеосканер, знаходимо потрібну квартиру. Далі блокуємо спеціальним пристроєм. Якщо будинок неновий, працюємо дуже обережно, аби не пошкодити систему.

У 9-поверхівці по вул. Залізничній, 14, двоє боржників.

— Немає вдома нікого. Ми обдзвонили вже, — говорять працівники водоканалу. — Відключаємо, у кого борг більше 1000 гривень. В одній квартирі заборгували близько 2 тисяч, а в іншій — 1000. Хоча вікна у господарів нові пластикові, двері броньовані. Не думаю, що не мають грошей.

— Правильно роблять, що вимикають боржників. Мають платити всі, — переконаний Микола Галюч, 68 років. — У мене теж був борг. Водоканал судився. На суді мені реструктурували борг, тепер сплачую його частинами. Добре, що відключать не весь будинок. Бо як я плачу, то чому маю страждати за тих, хто не платить?

Зараз ви читаєте новину «Умань може залишитися без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути