четвер, 23 грудня 2010 18:15

У парках заливають ковзанки

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Тарас Табанець (ліворуч) і  Владислав Борисов  у парку Хіміків у Черкасах пробують поверхню катка
Тарас Табанець (ліворуч) і Владислав Борисов у парку Хіміків у Черкасах пробують поверхню катка

22 грудня опівдні в черкаському парку Хіміків працівники комунального підприємства "Дирекція парків" заливають водою футбольне поле. Там планують відкрити ковзанку.

— Ми почали каток робити ще минулого тижня. Тоді була морозна погода, то швидко схоплювалося. У вихідні дітвора вже каталася, а ближче до вечора й дорослі повиходили на коньках. Зараз льодове поле поновлюємо. Бо після снігу і теплої погоди поверхня стала нерівною. Воно ж то тепло, то холодно, — посеред поля тримає шланг із водою Володимир Лутай, 64 роки.

Інший працівник Павло Дубовенко, 73 роки, розправляє біля краю 70-метровий шланг, що приєднаний до каналізаційного колодязя. На катку через лід проглядає зелена трава.

— А ви що, з водоканалу, що так про шланг із водою розпитуєте, і чи вода в землю не входить? — з усмішкою цікавиться Дубовенко. — Та в деяких місцях таки просочується. Воно ж якби мороз був. Але будемо лити до вечора. Про товщину льоду ніхто нічого не казав. Дали указаніє зробити ідеально рівно, щоб було як дзеркало.

Володимир Лутай передає шланг Павлу Дубовенку. Іде грітися в зелений вагончик за 100 м від катка.

Через парк зі школи №2 додому йдуть 9-річний Тарас Табанець і 10-річний Владислав Борисов. Заходять на лід і пробують ногами поверхню.

— Прикольно. Я ще не катався, бо немає ковзанів. Як тільки батьки куплять, то буду ходити. Тут є ворота, то можна буде і в хокей пограти. Ми влітку у футбол граємо, — водить правою ногою Тарас.

У парку 30-річчя можна кататися на замерзлій водоймі. Катки цього року створять і в дитячому парку Казка. У парку Ювілейний ковзанку залили біля фонтану "Русалонька". Відкриють пункти прокату ковзанів, лиж, санок.

Зараз ви читаєте новину «У парках заливають ковзанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути