понеділок, 11 березня 2013 06:00

У фестивалі "Шлях до Тараса" взяли участь 500 дітей

3 березня у Черкасах в палаці культури "Дружба народів" відбувся гала-концерт мистецького фестивалю юних талантів "Шлях до Тараса". Взяли участь майже 500 дітей з шести областей. У наступному році захід буде всеукраїнський, присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

Учасники фестивалю виступали у номінаціях: "театральне мистецтво", "художнє слово", "вокальні та вокально-інструментальні ансамблі", "солісти-вокалісти".

Вітала й нагороджувала дипломантів та переможців фестивалю голова оргкомітету фестивалю Валентина Жуковська. За її словами, такі заходи дають можливість талановитим дітям продемонструвати свої вміння.

— Наша програма шевченківських днів "Шлях до Тараса" — це спроба відродити любов до Тараса Шевченка, — говорить Валентина Жуковська, 53 роки. —  Ми зробили все для того, щоби учасники наших заходів відкривали для себе нового Шевченка, можливо неочікуваного, але завжди актуального. Я цілком згодна з Богданом Ступкою, світла йому пам'ять, який казав, що коли ми вішаємо портрет Шевченка на стіну, то забуваємо його творчість. Саме тому в нашій програмі діти, чиї погляди завжди чисті й відкриті. І я пишаюся тим, що у нас це вийшло. Фестиваль уже сьогодні за географією має статус всеукраїнського. Наступного ж року, переконана, він матиме загальнодержавну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «У фестивалі "Шлях до Тараса" взяли участь 500 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути