четвер, 24 липня 2008 18:56

У Долині троянд не буде квітів

У Черкасах реконструювали Долину троянд. Тут запустили два фонтани, які не працювали ще з радянських часів. Відновлювальні роботи велися півтора місяця. Витратили понад 200 тис. грн.

Долина троянд розташована нижче Пагорба Слави на березі Дніпра. Тут стоять нові лавки, поряд сміттєві урни з целофановими мішками. Між двома фонтанами встановили мікрофони та колонки. Із боку пагорба поставили кілька пивних палаток із написами "Рогань".

На церемонію прийшло приблизно сто людей. Багато хто був із дітьми. Деякі просто відпочивали на пляжі. За 15 хв. до фонтанів іде мер Черкас 41-річний Сергій Одарич із дружиною Анжелою.

— Це лише перший крок, — розповідає в мікрофон Одарич. — Зараз відновлюємо газони, ремонтуємо доріжки, що ведуть до Дніпра. За декілька тижнів установимо нове сучасне освітлення. Плануємо облаштувати пірс із боку водоймища, який дозволить підійти до води. На черзі ще один фонтан у сквері за облдержадміністрацією.

Згодом Одарич дає знак включити фонтани. За словами директора комунального підприємства Черкасиводоканал Сергія Овчаренка, для відновлення фонтанів у Долині троянд придбали та встановили два насоси, замінили труби, відремонтували водяні басейни. Струмінь води буде на висоті 2 м.

— Класно, що нарешті відремонтували фонтани, — каже 29-річна Наталя Парасич. — Адже в місті їх багато, а працюють лише два. Та й у спеку вони даватимуть прохолоду. Однак хотілося, щоб з"явилися й троянди.

— Троянд у Долині не буде, — говорить директор комунального підприємства "Дирекція парків" 37-річний Олександр Радуцький. — Люди їх викопують, а пильнувати нема кому.

Зараз ви читаєте новину «У Долині троянд не буде квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути