четвер, 04 листопада 2010 17:58

"Треба покращити якість питної води. Та, що тече у кранах, — отрута"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Діючий мер Христинівки Микола Наконечний голосує 31 жовтня разом із дружиною Людмилою
Діючий мер Христинівки Микола Наконечний голосує 31 жовтня разом із дружиною Людмилою

Чинний мер Христинівки 48-річний Микола Наконечний на виборах отримав близько 90% голосів. Це рекорд для області.

За попередніми підрахунками, в багатьох райцентрах Черкащини лідирують теперішні керівники міськрад. "ГПУ" запитала мерів, у чому секрет довіри виборців і що переможці робитимуть у першу чергу.


Микола Наконечний очолить Христинівську міськраду вдруге. Обирався від Єдиного Центру:

— Люди зараз вірять не словам, а справам, роботі. Мер має бути менеджером. Коли він працює на своєму місці, люди бачать роботу. Зараз у місті хороші дороги, два парки відпочинку, є футбольний майданчик, тенісний корт. Христинівка розвивається. У нас багато планів на майбутнє. Перед виборами ми не припиняли роботу, хоча і не знали, хто працюватиме далі. Тому зараз продовжуємо перекривати дахи, до нового року маємо перевести дитячий садок №2 на автономне опалення, в інших садках встановимо економні комбіновані котли. Хочемо розвивати нашу залізничну станцію. Треба ще реконструювати стадіон. Зараз обговорюємо будівництво моста чи підземного шляхопроводу через колії, який з'єднає північ і південь міста. Усе, що я обіцяв, коли йшов на вибори 2006-го — виконав. Тому люди знають, що всі пункти моєї нової програми теж виконаю.


Мер Умані 58-річний Юрій Бодров набрав близько 37% голосів. Балотувався від Партії регіонів. Друге місце в Олександра Румика від "Батьківщини" — 26%.

Бодрова називають "вічним мером". У разі перемоги керуватиме містом ушосте.

— Я завжди кажу людям правду, тому мені довіряють, — каже Юрій Іванович. — Марних обіцянок нікому не давав. У складні часи для міста і для країни я робив усе, щоб уманці не відчули негараздів. У нас не все ідеально, але робота не припиняється. Умань рухається далі, попередні помилки врахуємо, внесемо зміни до програми. Під час зустрічей із виборцями я дізнався більше проблем, які хвилюють городян. Плануємо побудувати сміттєпереробний завод, реконструювати старі та будувати нові дороги. Обов'язково маємо вирішити "хасидське питання".


Корсунь-Шевченківський міський голова Михайло Самойленко, 57 років, іде на третій термін:

— Я виконав свої попередні обіцянки на 70 відсотків. Установили освітлення на кожній вулиці. Замінили частину труб водопостачання, спроектували нову станцію очищення й перекачування води. Обіцяю поставити на кожній вулиці по кілька нових контейнерів для сміття. На центральному сміттєзвалищі встановимо агрегат, який пресуватиме сміття.


Мер Тального 59-річний Олександр Біленко працюватиме четвертий термін.

— Кістьми лягаю за людей. Така думка про мене склалася не лише в Тальному. Із проблемами до мене їдуть навіть із сіл. Я бідний, у мене немає торгової точки, машини. Займаюся лише службовими обов'язками. За 2005–2007 роки на вирішення проблем міста знаходив півтора, а деколи й понад два мільйони спонсорських грошей.


54-річний Григорій Злидар із Чорнобая перемагає втретє:

— Я вже 10 років очолюю селище. З усіма по-людськи працюю. Найбільша для мене похвала, коли старі люди кажуть, що такого голови ще не було. Працюю не за методом "від виборів до виборів". Відремонтовані 70 кілометрів доріг. Завезли на степову дорогу 800 тонн вапнякового каменю. У цьому безкоштовно допомогли підприємці, товариства. Уже всі під'їзди багатоповерхівок із залізними дверима й кодовими замками. Більша частина вулиць освітлюються. Бо коли прийшов, то платили 300 гривень, а зараз за освітлення вулиць по 14 тисяч платимо. Гордий тим, що закінчили газифікацію селища. Тепер планую налагодити якісне водопостачання. Маю на увазі обеззалізнення води, бо через великий уміст цього елементу люди хворіють.


У Звенигородці лідирує чинний мер Олександр Саєнко, 51 рік. Це буде його третій термін на посаді:

— Не хочеться себе хвалити, але з моїм приходом місто стало чистішим. Люди це бачать і тому, думаю, мене й перевибрали на третій строк. До мене ж тут майже нічого не робилося. Найперше — займуся підготовкою до зими. Далі треба покращити якість питної води. Та, що тече у кранах, — отрута. Окрім цього, треба будувати очисні споруди. Словом, роботи вистачить. Це мій найвідповідальніший період у житті. Треба буде не вдарити у грязь лицем.


У Каневі 1 листопада мова йшла про перемогу в 98 голосів чинного мера 52-річного Василя Коломійця. У середу стало відомо, що він поїхав на суд у Черкаси.

— Територіальна комісія затіяла чехарду — перерахунок голосів на тих дільницях, де була перевага Коломійця. То їм колір бюлетеня не такий, то не так поставлений хрестик. До нас і зараз із вулиці йдуть люди й кажуть, що треба з цим щось робити. Хтось веде брудну роботу. Результат судового засідання стане відомий пізно ввечері, — каже виконувач обов'язків мера 55-річний Микола Москалець.

У Монастирищі 48-річний Олександр Тищенко перемагає втретє. У нього 58% голосів.


Іван Осадчий радий поразці


Мер Драбова 62-річний Іван Осадчий керував містом шість термінів

— На сьомий ішов без ентузіазму, наробився вже. Ще з комуністичних часів я очолював місто. Тільки з 2002 по 2006 була перерва. Загалом — 19 років. У виборчій кампанії був, бо рідні й друзі підштовхнули. Радий, що переміг мій керівник справами Василь Хмара. Я Василеві казав: "Якщо переможу я, так і працюватимеш у мене. А виграєш, то я тільки радий буду".


Віталія Войцехівського підтримали шість партій


У Золотоноші на виборах міського голови лідирує Віталій Войцехівський, віце-президент компанії "Петрус", до складу якої входить лікеро-горілчаний завод "Златодар". Він висуванець партії "Союз. Чорнобиль. Україна". Про його підтримку перед виборами заявили Партія регіонів, "Батьківщина", Народна партія, СПУ та КПУ.

У Смілі набрав понад 30% голосів "регіонал" Вадим Решетняк. Його найближчий суперник, якого намагалися зняти з перегонів — Олег Черненко — став другим. Чинний міський голова Андрій Колесник набрав 14% голосів. Вибори міського голови Городища виграв старший помічник прокурора Володимир Мирошник. На другому місці Олександр Зварич. Розрив склав лише 137 голосів. У Чигирині лідирує екс-секретар міської ради, колишній член "Батьківщини", а тепер "регіонал" Сергій Тимченко. За попередніми даними, посаду селищного голови Лисянки вперше займе жінка. Це 54-річна Тамара Гнатенко. Вона — педагог за фахом.

Зараз ви читаєте новину «"Треба покращити якість питної води. Та, що тече у кранах, — отрута"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути