Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 06:15

"Там далі по вулиці Тарасова криниця. З неї воду носив Шевченко"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Анатолій Бондаренко готує каву у своєму будинку в Лисянці. Приїздить сюди з родиною на вихідні. У Черкасах має трикімнатну квартиру
Анатолій Бондаренко готує каву у своєму будинку в Лисянці. Приїздить сюди з родиною на вихідні. У Черкасах має трикімнатну квартиру

— Не бійтеся, собака не вкусить, — каже 39-річний Анатолій Бондаренко, керівник обласної "Батьківщини". Запрошує до свого заміського будинку на вул. Маяковського у селищі Лисянка.

З вулиці не видно вольєр з кавказькою вівчаркою Себастьяном. Двір вимощений плиткою. Встановлені камери відеоспостереження. Будинок одноповерховий, оббитий світлим сайдингом. Бондаренко тут мешкав, коли був селищним головою Лисянки та головою районної держадміністрації. У райцентрі живе його мати. Останні роки приїздить сюди з родиною на вихідні. У Черкасах має трикімнатну квартиру. Живе там із дружиною Валерією, 31 рік, дітьми Єлизаветою, 4 роки, та новонародженою Віолеттою. Від попереднього шлюбу має доньку Олександру, 14 років.

— Найдовше тут жив під час виборів торік, — розповідає Анатолій Васильович. Запрошує у дім. На лакованих дубових дверях показує сліди від вибуху гранати. — З другом Олександром Сінгаєвським тоді були. Він балотувався по округу, куди входила частина Лисянки, то жив у мене. На терасі вечеряли. Він пішов спати, а я новини читав по айпеду. Тільки посуд заніс у хату, чую вибух. Весь коридор в осколках був. Казали, що то був мій піар-хід. Тиражем 100 тисяч газет надрукували, що я сам влаштував вибух. Це додало 5 відсотків головному опоненту.

З коридору можна потрапити у котельню та вітальню. Біля вхідних дверей невеликий шкіряний диван. На тумбі монітор, на який транслюється спостереження з відеокамер.

— Тут шпалери сам вибирав і клеїв, — показує рожеві фактурні шпалери у вітальні господар. У сусідній кімнаті на полицях — портрет батька, булава, шматок бивня мамонта, годинник із позолоченим левом. На стіні висять п'ять ікон. Під стіною диван, застелений пледом.

— Це сонний диван. На нього тільки лягаєш і одразу засинаєш. Купив його з будинком 2005 року. Продавали знайомі. Мені місце подобалося дуже. Там далі по вулиці Тарасова криниця. З неї воду носив Шевченко, коли був у Лисянці. Аура дуже гарна на вулиці й у дворі. Я тут жив сам майже два роки до переїзду в Черкаси. Ремонт робити не треба було, бо він був новий. Єдине — що поклеїв шпалери у двох кімнатах і докупив меблів. Вибирав усе сам. У квартирі в Черкасах усе вибирала дружина. Підбирала, щоб було у класичному стилі.

Анатолій Васильович вмикає котел, бо холодно. За кілька хвилин батареї стають теплі. Йде на кухню варити каву. Вмикає кавоварку. З шафок дістає білі чашки.

— Прибираю в будинку теж сам. Навіть коли на зустрічі приїжджаю на кілька годин, все одно заходжу, пил протру.

У каву Анатолій Васильович додає сухі вершки. Цукру немає, пропонує мед, сир камамбер. Розповідає, що був присутній на пологах з другою дружиною. Після народження кожної дитини дарував їй прикраси.

— Маю трьох доньок, ще хочу одну. Перший раз бути присутнім на пологах Валерія мене вмовила, хоча не хотів. Я емоційний. Дивитися на її біль і нічого не робити не зміг би, — розповідає Анатолій Бондаренко. — Коли доця народилася, її дали мені. Це описати не можна, стільки радості було. Але сказав, що другий раз на пологи не піду. Потім знову погодився. Перед тим як забрати жінку з пологового, зробив удома генеральне прибирання. Хоч і чисто було. Але все ретельно вимив. Ліжечко зібрав. До пологів жінка казала, що не можна.

За будинком тераса з дубовим столом та лавками. На стіні портрет Шевченка. На полицях старі глечики.

— Той глечик посередині — ще моєї бабки покійної. З нього молоко пив, як був малим. Маю веретено прабабки. Все зберігаю, — каже політик.

У дворі є невеликий фонтан, літня кухня, гараж, баня.

— У літній кухні готувати зручніше влітку, коли приїздять друзі. Ставимо мангал. Мариную м'ясо та смажу шашлики. Баню майстри не доробили. Як доробимо, будемо частіше сюди з дружиною їздити. І малим, думаю, сподобається. Ми майже щовихідних, коли тепло було, їздили з жінкою та донькою на Дніпро. Ліза дуже любить купатися. Облюбували пляж на "Бочці" біля Дніпра. Сам через день-два туди їздив зранку поплавати. Після запливу — зарядка, турнік, бруси. На минулих вихідних їздили в ліс під Худоліївкою збирати гриби. А там 40 машин і 50 грибників. Нічого не зібрали, але гарно погуляли.

5 булав подарували Анатолієві Бондаренку, коли був селищним головою Лисянки. Залишив їх у кабінеті.

25 краваток має Анатолій Бондаренко. Купує з 2002 року, коли став селищним головою.

Зараз ви читаєте новину «"Там далі по вулиці Тарасова криниця. З неї воду носив Шевченко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути