вівторок, 14 червня 2011 05:30

Стаж рахують як рік за півроку

Багато підприємців через новий Податковий кодекс почали згортати бізнес. У центрі Умані закрили філію магазину "Євродім", кав'ярню "КавусКай", магазин брендового взуття "Райкер". Побільшало оголошень про здавання торговельних площ в оренду.

47-річний Віталій Кухаренко торгує косметикою, побутовою хімією, біжутерією. Подав заявку державному реєстратору про закриття. Планує їхати на заробітки за кордон.

— Сплачую внески за двох найнятих працівників і за себе. У квітні за всіх разом заплатив 2347 гривень. До прийняття нового Податкового кодексу віддавав наполовину менше. І це ще без послуг банку, — розказує. — Бо на кожну людину до кожного фонду маю в банку заповнити окрему платіжку. А банк за неї менше 3 гривень не бере.

Окрім податків, має заплатити 4 тис. грн за оренду приміщення, дві мінімальні зарплатні  працівникам, двічі з'їздити власним транспортом в Одесу по товар.

— В усьому світі є розмежування на галузі. Приміром, торгуєш спиртним і цигарками — понятно, шо обороти вищі, платиш відсоток більший. А в мене біжутерія, косметика. Оборот невеликий. Відповідно й податки мають бути меншими. Ні, гребуть усіх під одну гребьонку.

Найприкрішим в новому Податковому кодексі Кухаренко називає факт, що підприємцю стаж рахують як рік за півроку.

— Відробив рік, сплатив усі внески, а на пенсію маю право піти чортзна-коли, бо рік іде за півроку. Ніби я не людина й робитиму до 100 років.

Зараз ви читаєте новину «Стаж рахують як рік за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути