четвер, 04 листопада 2010 18:04

"Щотижня надходять скарги щодо благодійних внесків"
5

Обласне управління освіти придбало 174 комп'ютери. Їх установлять у бібліотеках усіх загальноосвітніх закладів першого-третього ступенів. Підключать до інтернету. Про це розповіла 47-річна Галина Гаврилюк, перший заступник начальника управління. Вона відповідає на запитання читачів "ГПУ".

"Мій син навчається в третьому класі. Чому досі дітям не видали підручників з англійської мови?"

Андрій Сулима, 35 років, із Кам'янки

Нестача підручників виникла через те, що державний бюджет Верховна Рада прийняла лише навесні. Тому гроші на виготовлення нових книжок Міністерство освіти отримало надто пізно. Друк затягнувся. Зараз у школах не вистачає підручників лише для десятих класів. Якщо немає в інших класах, батькам слід з'ясовувати причину в директора.

"Коли закінчаться побори на ремонти в школах?"

Олександр Федоранич, 21 рік, з Умані

Проблема поборів у школах сьогодні дуже актуальна. Щотижня до управління освіти надходять скарги щодо благодійних внесків на ремонт, закупівлю меблів. Найбільше скарг маємо по черкаських школах №11, 15, 17, 34. За результатами перевірки до дисциплінарної відповідальності притягнули класних керівників, одного директора. Батьків силою чи погрозами ніхто не може примушувати здавати гроші.

"Доки дітей школи №4 будуть ганяти по різних приміщеннях? Невже школа так і не матиме своєї будівлі?"

Олена Гоцик, 33 роки, з Тального

Тальнівська районна рада запропонувала розмістити четверту школу в приміщенні станції юних техніків. На реконструкцію цього закладу з обласного бюджету виділили 150 тисяч гривень. Відділ освіти Тальнівської райдержадміністрації виготовив проектно-кошторисну документацію. Завершити ремонтні роботи запланували у червні наступного року.

"Чи мають право не прийняти до навчального закладу дитину без щеплень?"

Олена Ярмакова, 23 роки, з Черкас

Мають. Лише за висновками лікарів певні діти можуть бути звільнені від щеплень. Працівники санепідемстанції штрафують директорів шкіл за допущення до навчання нещеплених дітей.

"Чому учнів молодших класів не навчають Правил дорожнього руху?"

Євгенія Попович, 37 років, із Черкас

Шкільною програмою передбачено навчання Правил дорожнього руху з п'ятого класу. В початкових класах також знайомлять із елементарними засадами поводження на вулиці. Якщо дітей цього не навчають, то батьки мають з'ясувати причину з учителем.

Зараз ви читаєте новину «"Щотижня надходять скарги щодо благодійних внесків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути