Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 18:24

Софія Ротару зупинялася в трикімнатному номері

Під час гастролей у Черкасах зірки естради, зокрема Софія Ротару, Філіп Кіркоров, зупиняються у комунальному готелі "Дніпро". Торік заклад отримав статус 4-зіркового.

— Спеціальна комісія перед присвоєнням нам четвертої зірки перевіряла все до найменших дрібниць. Навіть визначали звукопроникність стін, — розповідає директор готелю Володимир Жаботинський.

Найдорожчі апартаменти тут коштують 1460 грн на добу. Мають спальню, вітальню-кабінет, ванну і кухню.

— Кухня для того, щоб сніданок чи обід офіціанти могли занести в апартаменти через окремі двері, не турбуючи мешканця, — пояснює директор.

Володимир Жаботинський показує номер. Біля ванни стоять ваги. Унітаз і біде перетягнуто склеєною стрічкою на доказ того, що після ретельного миття ними ніхто не користувався. Уся сантехніка італійська. На вішалці — білосніжний халат, рушник.

— Вазу, попільничку я особисто привіз з Ірану, — директор показує на метрову вазу з оніксу, яка стоїть біля каміна у вітальні. — Меблі румунські. Килими, звісно, теж іздалека. По телефону зв"язок із будь-якою точкою світу. Оператор фіксує вартість міжміських, міжнародних розмов.

Найдорожчі апартаменти коштують 1460 гривень на добу

На полицях книжки: Омар Хайям, Теодор Драйзер, Вільям Шекспір, Микола Гоголь. У номері є супутникове телебачення, Інтернет.

— Постільну білизну, крім прання, додатково очищуємо від різних мікроорганізмів на спеціальному американському обладнанні, — веде до спальні Володимир Петрович. — От людина спить, мікроскопічні частинки шкіри відмирають і залишаються на тканині. Там згодом розмножуються бактерії.

У холодильнику-барі — мінеральна вода, у чвертках віскі, горілка, коньяк, вино. На холодильнику — ціни на напої. Безкоштовні чай, кава, цукор.

— Сніданок входить у вартість проживання, — продовжує Жаботинський. — Директор ресторану щодня особисто їздить на базар за продуктами. Постачальники постійні. Готують усе найкраще. Наприклад, сало має бути з проріззю, відповідної товщини, запашне. Жодних напівфабрикатів.

У готелі автономне опалення, гаражі з сигналізацією. Додатково понад 50 видів послуг — перукар, хімчистка, пральня, стоматологічний кабінет із рентгеном.

"Дніпро" збудували 1989-го як гуртожиток готельного типу. За 10 років заклад отримав статус тризіркового. Зараз у трійці найкращих 4-зіркових готелів в Україні. Найдешевший номер коштує 240 грн. Є телевізор із кабельним телебаченням, телефон, Інтернет. Сніданок теж входить у вартість.

В області 35 готелів

На Черкащині 35 готелів і 13 готельно-ресторанних комплексів. "Зіркові" є лише в обласному центрі. Готель "Дніпро" має чотири зірки. "Україна" й "Селена" — тризіркові. Загалом у місті 17 готелів.

Щоб заклад отримав чотири зірки, у ньому має бути автономне опалення, власні гаражі. У ресторані не можна подавати страви з напівфабрикатів, а кількість посадкових місць має становити не менше ніж 75% місць у готелі. Крім ресторану, має бути  банкетний, фуршетний, конференц-зал. Пожильцям заклад повинен надавати послуги перукаря, ремонтувати, прати, прасувати одяг. За бажання обіди подають у номер.

Зараз ви читаєте новину «Софія Ротару зупинялася в трикімнатному номері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути