четвер, 19 березня 2009 19:12

Школярка хотіла здати снаряд на брухт

12-річна школярка з Городища несла здавати на брухт іржаву залізяку 50 см завдовжки. Назустріч прямував чоловік. Він побачив, що в руках дитини артилерійський снаряд. Дав дівчинці 10 грн, щоб поклала той предмет на землю й бігла додому. Сам із мобілки зателефонував до комунальної служби.

— Міліція й еменесників оглянули знахідку й спочатку подумали, що то іржава труба, — розповідає начальник підприємства "Комунальник" Валерій Трохименко, 56 років. — Але підійшов хлопчина, який служив у Новобогданівці. Сказав, що це снаряд, але без запалу. Якщо покласти у багаття, рвоне — мама не горюй!

Знахідку забрали на утилізацію. Як виявилося, то був німецький снаряд часів Другої світової. Дівчинка знайшла його серед руїн цукрокомбінату, куди люди звозять сміття. Школярка шукала метал, щоб здати на брухт.

Cтарожили переказують: під базарною площею Городища лежить авіабомба. Її скинули з німецького літака, та вона не вибухнула, а глибоко вгрузла в землю. Тоді не знайшлося кому її знешкодити. Бомбу засипали землею. Пізніше площу заасфальтували.

Зараз ви читаєте новину «Школярка хотіла здати снаряд на брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути