Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2011 07:30

Сільського голову арештували за хабар

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Діти граються біля будинку арештованого сільського голови Геронимівки Олега Рибака
Діти граються біля будинку арештованого сільського голови Геронимівки Олега Рибака

Черкаська міліція затримала сільського голову Геронимівки 58-річного Олега Рибака. Йому інкримінують отримання 100 тис. грн і $10 тис. хабара. За ці гроші сільський голова обіцяв посприяти підприємцеві в отриманні 0,21 га землі під забудову. Правоохоронці кажуть, що затримали чиновника "на гарячому".

Геронимівка — за 3 км від Черкас. Відразу за дорожнім вказівником починається район новобудов. Дво- і триповерхові котеджі обгороджені високими парканами. Подекуди будинки обсаджені молодими деревами. Кілька ділянок не забудовані. Відразу за ними — сосновий ліс. За лісом є село Дахнівка й Дніпро. З іншого боку — тепличний комбінат.

Виходжу в центрі села. Навпроти зупинки — одноповерхова будівля сільської ради. При вході — кабінет голови. Двері зачинені.

— Що ви хотіли? — запитує жінка із сусіднього кабінету.

Кажу, що шукаю сільського голову.

— Його нема. Коли буде, не знаю.

Надворі біля дверей розмовляють двоє чоловіків.

— Не можна було так безбожно робити, — говорить один. — Треба було ці гроші на дитячий будинок передати від гріха подалі.

Його гукають із сільради. Він тисне руку співрозмовникові.

— Ет, даром приїхав, — каже другий років 70. Називається Григорієм Івановичем. — Олег Дмитрович запросив мене із Черкас. Просив привести в порядок стадіон. Я працював за угодою. Потім розрахувався, бо так склалися обставини. Тепер приїхав гроші отримати. А тут така новина. Грошей заробив небагато, пару тисяч. Тепер не знаю, як їх забрати. Дзвоню йому на мобільний. Поза зоною.

Розповідає, як багато зробив голова за півроку.

— Він був головою села у 2002–2006 роках. Потім програв вибори. А тепер знову обрали. Його попередник усе запустив. А цей зразу взявся до роботи. Зробив базар, автобусні зупинки. Хотів будувати нову сільраду. А що зі стадіоном зробив. Під газоном вмонтували п'ять водяних гармат для поливу, викопали свердловину. Купив газонокосарки, змонтував німецький тренажерний майданчик. На кожному матчі був аншлаг. Правда, дерев'яні лавки час від часу відкручували й крали. Я два місяці сидів на стадіоні безвиїзно. А як розрахувався, почали красти. Його хата — по тій вулиці біля лісу.

Йду у вказаному напрямку. Праворуч — новобудови. За дитячим садком — поворот наліво. Бачу трьох дівчат, що граються в класики.

— Ось будинок сільського голови, — показують. — Але дяді Олега вдома нема. Де він, не знаємо. Він хороший дядько. На нас ніколи не сварився.

За залізним кованим парканом — обкладена плиткою хата з "ламаним" верхом. Такі будували у 1970–1980 роках. На гаражі — дві телевізійні антени. На вулиці ця хата — не найкраща.

— Тут забор дорогий. Один проліт з підмурком — тисячі 2–3, — каже велосипедист середніх років. Відмовляється назватися. — Ворота, щитай, тисячі 4 будуть. Але тут крутіші будуються. Олег розведений. Дочка в селі живе, а син десь не тут.

Перед тим, як обрали, Олег Рибак очолював один із підрозділів податкової міліції в Черкасах.

У черкаських агентствах нерухомості пропонують на продаж кілька ділянок у Геронимівці. За найдорожчу біля стадіону просять $22 тис. У районі тепличного комбінату за 9 соток хочуть $15 тис.

Зараз ви читаєте новину «Сільського голову арештували за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути