четвер, 16 вересня 2010 17:54

Сергій Тулуб винаймає квартиру за 2,5 тисячі гривень

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, 57 років, оприлюднив декларацію про доходи. За минулий рік заробив 790,7 тис. грн. Із них заробітна плата — 243,4 тис., пенсія — 200,9 тис.

До призначення на посаду губернатора Тулуб був народним депутатом, працював у комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Із 2005 року — пенсіонер.

Решта доходів: дивіденди, відсотки — 310,9 тис. грн і матеріальна допомога — 34,8 тис. грн. На рахунках у банках та інших фінансово-кредитних установах Сергій Тулуб має 2,694 млн грн, у членів його сім"ї — 856,5 тис. грн. Також Тулуб задекларував земельну ділянку площею 3181 кв. м і недобудований садовий будинок на 487,2 кв. м. Має автомобіль "Черрі Тіґґо". Родина губернатора володіє квартирою площею 252,8 кв. м та автомобілем "мерседес".

Тепер Тулуб отримує 12–14 тис. грн зарплати. У Черкасах винаймає житло за 2,5 тис. грн на вул. Університетській. Робочий автомобіль — "лексус".

Колишній голова Черкаської облдержадміністрації 51-річний Олександр Черевко свою декларацію про доходи не оприлюднював.


Заступник губернатора Михайло Пузяк, 57 років, обіцяє показати декларацію при зустрічі.

— Нема проблем, можу дати копію на руки. Попрошу у відділі кадрів, щоб зробили. Приходьте завтра, — відповідає на дзвінок.

Наступного дня у своєму кабінеті показує копію декларації. Вона заповнена з одного боку, де подано інформацію про доходи та витрати. Минулого року Пузяк заробив 53 тис. грн. Це заробітна плата. Він працював помічником-консультантом народного депутата Сергія Тулуба. Доходи його дружини — 16 тис. грн, із них 13 тис. — заробітна плата. Наталія Пузяк працювала у відділенні Держказначейства в одному з районів столиці.

Міський голова "обходиться" одному черкасцю на рік у 29 копійок

З іншого боку листка, де описують майно, порожньо.

— Я є держслужбовцем третього рангу, із мене цього не вимагають. Написав те, що просили, — каже.

Розповідає, що має трикімнатну квартиру в Києві та батьківський будинок у селі Люта Великоберезнянського району Закарпатської області. На утримання майна витратив минулого року 6500 грн. У власності Михайла Івановича також старий УАЗ, дружина має "ланос".

У Черкасах Пузяк мешкає в гуртожитку банківського інституту. Користується службовим автомобілем "фольксваґен". Найближчим часом планує перевезти в місто дружину.

— Я працював в основному на державній службі, там платять небагато. Вища оплата була, коли робив віце-президентом в "Енергоатомі", — говорить.

— Це ті люди, в яких гроші великі, оприлюднюють, а які в мене статки? — сміється почувши про декларацію ще один заступник губернатора Анатолій Чабан, 64 роки. — Не думаю, що це комусь буде цікаво. Це перші особи мають оприлюднювати.


Голова Маньківської райдержадміністрації Юрій Мороз, 49 років, до призначення очолював місцевий Центр дитячої та юнацької творчості.

— Нема чого оприлюднювати. Там сама зарплата — 1,5 тисячі, — розповідає. — Власного житла не маю, винаймаю квартиру. Маю автомобіль ВАЗ 2106, випуску 1990-го.

Міський голова Черкас Сергій Одарич, 43 роки, цього року знову розмістив копію декларації про доходи у своєму інтернет-щоденнику. Оприлюднює доходи вже третій рік. За минулий заробив 89 тис. грн. У місяць — це 7,3 тис.

— Простий математичний підрахунок: міський голова "обходиться" одному черкасцю на рік у 29 копійок, — пише у своєму блозі Сергій Олегович.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Тулуб винаймає квартиру за 2,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути