четвер, 09 грудня 2010 17:54

Сергій Одарич агітує робити щеплення

Автор: фото фото надане прес-службою міськради
  Медсестра третьої  міської поліклініки  робить щеплення від грипу меру Черкас Сергію Одаричу
Медсестра третьої міської поліклініки робить щеплення від грипу меру Черкас Сергію Одаричу

6 грудня  у Черкасах оголосили про початок  епідемії грипу. Закрили школу №29, по кілька класів  у школах  №15, 31, 32. Заступник мера, лікар-епідеміолог Любов Майборода, 52 роки, таке рішення спеціальної комісії  вважає передчасним:

— Рівень  захворюваності в Черкасах підвищився на 13 відстоків. Це  один  з найнижчих показників  в Україні. І цей рівень захворюваності має сезонний характер. Тому вважаю, що введення режиму епідемії в місті  було передчасним.  За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я цьогоріч захворюваність буде менша, і ми повинні пам'ятати уроки минулого року. Тоді  безпідставно оголошували епідемії декілька разів, і в нас діти по 2–3 тижні не ходили в школи. А потім не мали канікул, займалися по шість днів на тиждень. Було  по вісім  уроків щодня.

1 грудня мер Черкас 43-річний Сергій Одарич зробив щеплення від грипу. Таку процедуру проходить протягом шести років. Каже, що відтоді жодного разу не хворів.

— З'ясував, що лише двоє працівників міськвиконкому отримали щеплення від грипу, — каже Сергій Олегович. — Тому на власному прикладі вирішив показати, що це безпечно.

Одарич скидає піджак і закочує рукав сорочки.

— Пригадую 2005 рік, коли був спалах епідемії грипу, мені жалілися багато директорів підприємств, що в них половина робітників хворіють і немає кому працювати, — згадує. — Натомість у мене на деревообробному комбінаті тоді хворіли лише приблизно 10 відсотків працюючих. І це завдяки тому, що заздалегідь усім зробили щеплення. Аналогічну практику з вакцинації робочих застосовували й на заводі "Темп".

— Люди, що пройшли вакцинацію, рідше хворіють або переносять захворювання легше, — стверджує виконувач обов'язків начальника управління охорони здоров'я Департаменту міськвиконкому Борис Нескромний. — Щеплення уже пройшли 120 осіб із так званої групи ризику — лікарі, працівники приймальних відділень лікарень і міськвиконкому. Упаковка вакцини коштує 70 гривень. На щеплення загалом виділили 42 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Одарич агітує робити щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути