Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2013 06:45

Розпочалася підготовка до наступного фестивалю "Шлях до Тараса"

Протягом двох тижнів у березні в Черкасах тривав фестиваль "Шлях до Тараса". За інформацією організаторів, цей захід був наймасштабнішим дійством на шевченківську тематику цього року. Про підсумки та плани на 2014 рік говоримо з головою оргкомітету Валентиною Жуковською, 43 роки.

Ви хотіли об'єднати у фестивалі дітей з різних областей України. Вдалося?

— У всіх заходах нашої програми брали участь діти з різних куточків України — як із заходу, так і сходу. Разом танцювали, співали Горлівка та Черкаси, Сіверськодонецьк та Рівне. У півфіналі брейн-рингу вели запеклу боротьбу школярі з Луганщини й Черкащини. Перші місця у художньому конкурсі в різних номінаціях отримали представники одразу кількох областей. Бачте, діти не ділять Україну, не змагаються, хто з них є найбільший патріот. Наш фестиваль мав на меті, навпаки, об'єднати юних українців із різних регіонів довкола образу Шевченка, наблизити цей образ та осучаснити.

Що відбувалося за лаштунками фестивалю?

— Було все — і сльози, і радість. Багато колективів на відбірному турі на мистецький фестиваль виконували одні й ті ж твори. Дуже важко було визначити найкращих. Шкода було, коли сильні команди з брейн-рингу залишали сцену. Професійному журі було непросто обирати найкращі художні роботи — багато із гідних юних митців залишилися без відзнак.

Які із заходів ви вважаєте найуспішнішими, які з них продовжать наступного року?

— Усі дійства програми вважаю не тільки успішними, а й унікальними. Це стосується і мистецького фестивалю, і брейн-рингу, і художнього конкурсу, і відкритих уроків, і рок-концерту. Все це проведемо, тільки на вищому рівні, й наступного року. Відбір відбудеться восени.

Також ми завершуємо переговори із видавництвом стосовно видання "Кобзаря" з дитячими малюнками, які журі обрало під час художнього конкурсу. Думаю, що перші примірники вийдуть друком до кінця цього року. Скажу, що у нас є смілива думка — зробити наступний фестиваль міжнародним, залучивши до нього українців із діаспори.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалася підготовка до наступного фестивалю "Шлях до Тараса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути