понеділок, 09 січня 2012 07:30

Репетитор

 

Товариш дитинства Петро з Черкас бідкається в суботу, що 8-річній доньці Аліні місяць тому найняв репетитора з математики.

— Кредит за машину давить, шо скоро без штанів залишуся, а тут ще й мала "сімку" за чверть принесла. Стидоба. Погодилася її класна займатися, хоч і казала, що ще трьох додатково навчає. Обіцяє підтягнуть до весни мою дитину.

Двічі на тиждень вчителька по годині займається з Аліною. За це платять педагогу щоразу по 30 гривень. 2007 року, як долар був по 5 гривень, Петро в кредит взяв новенького "ланоса". Після кризи йому — автослюсарю, вдвічі врізали зарплатню, тому заробітку лише й вистачає на кредит. Живуть утрьох на жінчині півтори тисячі.

— Вкладаємо гроші в свою забезпечену старість, — чухає потилицю. — Нічого, викрутимося, а мала ж таки за місяць уже й кілька "десяток" із математики принесла.

Розповідаю Петрові небилицю, як один хірург лікував багатого підприємця від поносу п'ять років. Саме скільки син того ескулапа вчився в престижному університеті.

— Ти про всяк випадок уточнив би, чи не має ваша вчителька дома студента, — кажу товаришеві. — Бо може згодом виявитися, що й з малюванням у Аліни не все гаразд чи немає слуху на музиці.

Зараз ви читаєте новину «Репетитор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути