Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 17:38

Програмістам пропонують тисячу доларів

— За місяць кризи важко зорієнтуватися, яким буде попит на робочу силу. Та робітники довго без роботи не сидітимуть. Пропозицій вже забагато, — каже експерт консалтингового агентства Аліна Бувалова. — Криза призведе до звичайного здешевлення робочої сили.

43-річний економіст Валерій Прохоренко, зазначає, що не вистачає спеціалістів точних наук. На початку 1990-х багато з них виїхали за кордон.

— Комп"ютеризація вже глобальна. Комп"ютери перетворилися на буденну справу. Ясна річ — комусь же треба обслуговувати це все. Натомість молодь уперто йде навчатися на юристів та економістів. Як наслідок — попит перевищує пропозицію. Якщо розглядати рівень заробітної платні, програміст має шанси отримати заробіток в кілька тисяч доларів  навіть не маючи досвіду. Юрист та економіст значно відстануть у залежності від регіону. До того ж досвід роботи для них обов"язковий в більшості випадків.

За даними агентства "ОСІ", нині фахівець із комп"ютерної техніки на Черкащині може розраховувати на тисячу доларів зарплатні. Тоді як бухгалтер чи економіст — на той же еквівалент, але в гривнях.

Прохоренко запевняє, що чи не найбільшим попитом в будь-яких умовах будуть користуватися й досвідчені менеджери.

Зараз ви читаєте новину «Програмістам пропонують тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути