четвер, 28 жовтня 2010 16:49

Продавці пиріжків не хочуть іти на новий ринок

— Краще вже вдома сидіти, ніж на тому ринку торгувати. Хто туди ходитиме? — махає в бік нового базару 47-річна Галина із Софіївки Золотоніського району.

У вівторок зранку вона з кількома жінками торгує пиріжками в центрі села вздовж траси Київ–Дніпропетровськ. Раніше у Софіївці був стихійний базар, де продавали готові обіди, інші товари. Улітку його розігнали. Через дорогу збудували новий критий ринок. Працює з 22 жовтня.

— Як приходять із санстанції, то ховаємося. Цілими днями ж ганяти не будуть. А на ринок ми не підемо, смислу нема, — додає інша продавщиця.

На новому базарі до десятка жінок торгують м'ясом.

— Підходьте до нас, ось порібринка, м'якишик, що вам відрізати? Ось сало яке — аж сміється. Візьміть хоч що-небудь на почин. Та підійдіть хоч постійте біля мене, — говорять продавщиці до чоловіка років 40, що заходить на базар. Крім нього, покупців немає.

Збоку кілька літніх жінок торгують яблуками, морквою, картоплею, часником та зеленню.

— Наші сільські задоволені новим ринком, бо на базарі більшість торгували із довколишніх сіл. А через той стихійний базар тут така грязнота була. Всюди бумажки валялися, тільки вітер — і вони всі на деревах у центрі села. У палатках зимою такі крисяки бігали! — розповідає секретар Софіївської сільради Галина Литовченко.

— На сьогодні ринок відповідає всім вимогам — вода, каналізація, лабораторія м'ясо перевіряє. Місць вистачить усім, хто захоче торгувати. Домовляємося про розміщення там сувенірів. Також виявили бажання відкрити свої фірмові магазини племрадгосп, сирзавод, горілчаний завод "Златогор", — розповідає сільський голова Олександр Капленко, 46 років. — А що стосується пиріжків, ми ж не будемо їх щодня ганяти. Якщо будуть у них усі дозволи — хай ідуть на ринок.

Зараз ви читаєте новину «Продавці пиріжків не хочуть іти на новий ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути