пʼятниця, 09 листопада 2007 07:14

Потерпілі на виробництві отримали автомобілі

Уперше за шість років автомобілі "славута" отримали 80 черкащан, травмованих на роботі. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань виділив на машини 2 млн грн.

57-річний інвалід ІІ групи Михайло Сквиря з Черкас отримав авто в липні.

— Не ждав на цю машину вже. Ще з 1993-го на черзі стою. У 1985 році получив травму. Каменщиком на будівництві робив. А там знаєте як: тяжесті постоянно носить. Получилось зміщення дисків у позвоночнику. Ходжу тепер із палочкою, ноги полупаралізовані, — каже чоловік. Зізнається, що машиною їздить мало — через дорогий бензин.

Дружина Галина Василівна, 56 років, теж на пенсії. Авто обоє раді. Непокоїть лише умова, що не можна оформити доручення на керування авто.

— Щоб як я захворію, то син міг мене хоч у лікарню завезти. Але з цим тяганина. Тільки соцзахист може дозвіл дати на оформлення доручення, — бідкається Сквиря.

За словами 30-річного Максима Сердюка з фонду в Черкаській області, деякі інваліди чекали на машини 17 років. "Славути" закуповували на Запорізькому автозаводі через автодилерів. Майже всі машини із базової моделі переробили під потреби інвалідів.

— Найбільше авто знадобилося для людей без ноги. Таких привезли 64. Ще 13 машин переробили під потреби інвалідів без обох ніг. А три отримали ті, хто сам керувати не може, а передав право користування родичам, — каже Сердюк.

До кінця року планують надати ще п"ять"славут". Нині в черзі на отримання автівок 70 інвалідів області.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілі на виробництві отримали автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути