понеділок, 30 травня 2011 07:00

Подарували класному керівникові плазмовий телевізор

— Батьки складалися по 300 гривень, — каже цьогорічна випускниця тальнівської школи № 4 Оксана, 17 років. — Сюди входить плата за музику і тамаду на випускний та подарунок учителю. Я й досі не знаю, що це буде. Батьки вагаються між кількома варіантами. Витратять на подарунок класній керівничці 1800–2000 гривень. За ці гроші можна купити телевізор або ж кілька подарунків: мобілку, якийсь сервіз чи золоті прикраси. Першій учительці не даруватимемо нічого. Бо наша школа — це колишня приватна гімназія. Клас сформувався п'ять-шість років тому із найкращих учнів шкіл усього району. То перша вчителька в усіх різна.

У престижних черкаських школах класоводам дарують дорогі подарунки.

— Позаминулого року ми подарували класному керівникові плазмовий телевізор, — розповідає Світлана, мати однієї з випускниць. — Точно вже не пам'ятаю, але вийшло по 400–500 гривень із кожного.

— Навчалася в 32-й школі. На випускний наша вчителька попросила чайний сервіз "Мадонна", відеомагнітофон, пилосос і золотий ланцюжок. А от у класі моєї знайомої з іншої школи вирішили не морочитися з подарунками і просто подарували гроші. Учителька була не проти, — говорить черкаска 25-річна Соломія.

Учні та батьки розказують, щороку педагоги замовляють дедалі дорожчі подарунки.

— Мій син закінчував школу 2003 року, — розповідає 46-річна Любов із Черкас. — Із батьківського комітету звернулися до вчительки. Спитали, що вона хоче на подарунок. Та замовила холодильник. Не пам'ятаю вже, по скільки складалися, але він нам у добру копієчку влетів.

— У престижних закладах учителі можуть дозволити собі замовляти подарунки учням, — говорить 49-річна Оксана, вчителька математики однієї з черкаських шкіл. — Часто замовляють холодильник чи пральну машину. У звичайній школі подарунком не розживешся. У кращому випадку подарують золоті сережки або кулон. Часто дають сервіз чи комплект постільної білизни. Найгірший варіант — канцелярський набір.

У райцентрах багатих подарунків не вручають.

— Найдорожчий — прикраси, — ділиться 31-річна Оксана з Канева. — Але можна й не вгодить. Ми своїй класній керівничці подарували на випуск золоті сережки. Скільки образ було! Виявляється, вона  полюбляє срібло.

Популярні подарунки вчителям

Холодильник ("Бош", "Електролюкс") — від 6,5 тис. грн.

Смартфон "Нокіа С 601" — 3055 грн.

Пралька — від 5 тис. грн.

Плазмовий телевізор ("Панасонік", "Філіпс") — від 12,5 до 14 тис. грн.

Золоті прикраси (сережки, кулони, браслети, ланцюжки) — від 500 грн. до 3 тис. грн.

Порцеляновий посуд фірми "Лефард" — від 1 тис. до 5 тис. грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Подарували класному керівникові плазмовий телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути