четвер, 09 квітня 2009 19:44

Пам"ятник Леніну відремонтують

Депутати Канівської міськради дозволили Комуністичній партії відремонтувати єдиний у місті пам"ятник Леніну. Вони ж скасували свою ухвалу про перенесення монумента з Соборної площі до скверу біля музею Гайдара. "За" голосували комуністи, соціалісти, Блок Тимошенко, "Пора-ПРП". Двоє "нашоукраїнців" утрималися.

Скульптура Леніна, зроблена зі металопластику, стоїть на масивному постаменті. У листопаді 2007 року її обстріляли з рушниці. Дробом побило тулуб фігури, відірвало вухо. Мер Канева каже, що навіть заглядав у дірки в голові вождя — всередині скульптура порожня.

Комуністи зібрали на реставрацію пам"ятника 15 тис. грн. Вони ж запропонували залишити вождя на старому місці. З цим погодився міський голова Василь Коломієць.

— Пам"ятник Леніну — як лакмусовий папірець, — каже голова міської організації партії "Свобода" 50-річний Юрій Гамалій. — По ньому відразу видно, хто за те, щоб розвивалася українська держава, а хто радий би повернути Союз.

Депутати залишили без уваги пропозицію директора Шевченківського заповідника встановити на місці Леніна пам"ятник Іванові Франку. Львівський скульптор Петро Кулик уже зробив монумент і готовий передати його місту.

Комуністи обіцяють полагодити пам"ятник до 22 квітня — дня народження Леніна.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Леніну відремонтують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути