четвер, 28 жовтня 2010 16:46

Олександр Черевко: "Нинішню владу взнаємо по їхніх плодах"

Зі своєю програмою на вибори йде обласний осередок партії "Наша Україна".

— Ми написали її після зустрічей із виборцями, — каже екс-губернатор Черкащини, лідер обласних партійців 51-річний Олександр Черевко. — Одна справа, коли я був губернатором і люди вбачали в мені офіційну особу й великого начальника. Інша справа зараз, коли минуло кілька місяців після моєї відставки. Люди скаржаться на наболіле: на відсутність зайнятості на селі й стратегії її відновлення. На те, що за останній рік у селі вирізали 4800 корів у приватному секторі. Ставлять масу запитань щодо закупівлі молока і вирішення всіх проблем, пов'язаних із заготівлею. Заготівники, виявляється, мають із реалізації молока найбільший зиск. Давно й гостро стоїть проблема реформи місцевого самоврядування. Згорнувся розвиток місцевої кооперації, що за кризи могла б вирішити проблему безробіття. Нинішня влада фактично витісняє із ринку хлібозаготівельників із "Нібулону", а це в певних регіонах — пряма дорога до безробіття населення.

На закиди "регіоналів" Черевко не відповідає.

— Поява звинувачень на мою адресу, що лунають із боку влади, свідчать про низьку політичну культуру керівництва.

За часів губернаторства Олександра Черевка Черкащина щороку перевиконувала бюджет.

— Ми мали більший бюджет, аніж Крим, Одеська чи Херсонська області. Скажіть, це було погано? 2009 року ми зібрали 3,4 мільйона тонн зернових. У перерахунку на душу населення чи на середню врожайність це були найбільші показники в державі. Зараз при новій владі зібрано трохи більше двох мільйонів. Лише 2015-го чинна влада запланувала зібрати 3,2 мільйона тонн. А ми вже мали більший урожай. За п'ять років газифікація області з 24 відсотків сягнула 70. Натомість цього року не було прокладено жодного метра труби. Автодорожникам області запропонували видати з бюджету 120 мільйонів гривень на ремонт шляхів. Виділили 70, а фактично надійшло ще менше. Поменшало інвестицій. Водночас влада голосно заявила, що здала в експлуатацію Драбівську школу. Однак фокус у тому, що цей об'єкт підготували ми.

Черевко дивується, чому послуги державної установи, якою є Бюро технічної інвентаризації, такі дорогі, чому їх надають при кожній наступній операції з нерухомістю.

— Це ж державні послуги. Зі своїх громадян не годиться кілька разів збирати гроші за одне й те ж.

Тому Олександр Володимирович радить виборцям оцінювати результати роботи владної команди не за гучними заявами.

— У таких випадках я повторюю біблійний вислів: "По плодах їхніх пізнаєте їх!"


Зараз ви читаєте новину «Олександр Черевко: "Нинішню владу взнаємо по їхніх плодах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути