понеділок, 15 липня 2013 06:55

На власну справу дають від 5 до 35 тисяч гривень

Стартовий капітал для власної справи можна отримати у центрі зайнятості. Ці гроші не треба повертати державі.

— Сума коливається від 5 до 35 тисяч гривень, — каже 45-річна Світлана Кочанова, заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості. Говоримо, як отримати грошову допомогу на власну справу в селі. — Разова виплата — це річна сума допомоги по безробіттю конкретній людині. Її розмір залежить від страхового стажу, середньої зарплати, сплати страхових внесків до Фонду страхування на випадок безробіття.

Як отримати гроші?

— До центру зайнятості люди звертаються, щоб знайти роботу. Якщо  протягом місяця не влаштувався, може претендувати на разову допомогу для власної справи. Треба скласти бізнес-план, подати заяву та пройти навчання з основ підприємництва, бізнес-планування і самозайнятості, захистити свій бізнес-план. Остаточне рішення приймає комісія місцевого центру зайнятості.

Шестеро започаткували власну справу в напрямку зеленого туризму

Які підприємства будуть прибуткові в селах?

— Ми опитували тамтешніх голів. Інфраструктура слабо розвинена: бракує перукарень, підприємств громадського харчування, майстерень з ремонту й пошиття одягу і взуття, організованих місць відпочинку. Селянам складно знайти техніку для обробітку землі, не вистачає організацій, що надавали б такі послуги. Вони можуть спільно створювати заготівельно-переробні кооперативи, підприємства та організації агросервісу, заклади побутового і житлово-комунального обслуговування. Популярним стає зелений туризм. Цього року шестеро осіб започаткували власну справу в цьому напрямку.

Скільки селян в області отримали стартовий капітал?

— 2011-го — 148 осіб, торік — 105. Від початку цього року — 45 людей.

Зараз ви читаєте новину «На власну справу дають від 5 до 35 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути