Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 00:15

На комунальників треба подавати до суду

"П'ять місяців у нашому під'їзді йде вода з квартири, власник якої зараз за ґратами. З'явилася цвіль — чорна та жовта. А в нас у під'їзді маленькі діти. Ми припускаємо, що під час вивезення меблів із квартири пошкодили внутрішні комунікації. Зверталися до комунальників, але ті кажуть, що заходити в чуже помешкання не мають права. Що нам робити?"

Запитує черкаска Ірина Дишлюк

Коментує юрист Костянтин Стратілатов, 33 роки:

— Якщо немає власника квартири і сусіди бачать, що є загроза аварії чи ще якоїсь шкоди, то доступ до приміщення може бути без згоди. При цьому повинні бути присутні представник комунальної служби, служби утримання будинку, міліціонер та хтось із жителів будинку. По завершенні ремонту комунальники мають відновити вхідні двері, замки, скласти акт про проникнення та опечатати двері й вікна. Мешканцям необхідно вимагати у працівників комунальних служб усунути аварійну ситуацію. А в разі відмови звертатися до суду.  Інший варіант — це позов безпосередньо до власника квартири. Після суду держвиконавець зможе отримати право доступу до цієї квартири та зробити там ремонт із залученням відповідних майстрів. У цьому випадку їхню роботу, а також відкривання та відновлення вхідних дверей, замків треба буде оплачувати позивачам із подальшим стягненням цих коштів із власника житла.

Зараз ви читаєте новину «На комунальників треба подавати до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути